Panokaveri: mikä on “fuck buddy” ja kannattaako pelkkä panosuhde?

Useimmat meistä haluavat seksiä ilman sitoumuksia, jolloin pelkkä panokaveri voi olla tarpeen. Kun seksi maistuisi, mutta itse parisuhde ei, ovat yhden yön jutut ja panokaverit paras ratkaisu.

Usein kiireinen elämäntyyli ei jätä tilaa varsinaiselle parisuhteelle, vaikka lähes jokainen meistä haluaisi löytää seksiseuraa.

Monesti panokaveri on yhden yön juttuja parempi, turvallisempi ja miellyttävämpi vaihtoehto. Tällä sivulla kerromme mikä on panokaveri ja mistä sellaisen voi löytää.

Sisällysluettelo

Mikä on panokaverin ja FWB:n ero?

Tarkalleen ottaen ne tarkoittavat samaa asiaa. Friends with benefits nimittäin tarkoittaa englanniksi panokaveria. Monet käyttävätkin suosittua lyhennettä ”FWB” kuvaamaan panokaveria.

Panokaverin ja FWB:n lisäksi myös fuckbuddy on suosittu termi. Nämä kuvaavat hyvin selkeästi sitä, mitä ne todella ovat, eikä suhteen laatu jää epäselväksi.

Panokaverisuhde tarkoittaa käytännössä kirjaimellisesti suhdetta, joka perustuu pelkästään seksiin. Suhteen tarkoitus ei siis ole olla millään tavalla romanttinen tai sisältää muita suhteen elementtejä, vaan olla pelkkää seksiä.

Totta kai osapuolet saavat olla tekemisissä keskenään miten haluavat, mutta perusperiaate on seksiin perustuva suhde.

Panokaverin voi löytää käytännössä mistä tahansa. Esimerkiksi erilaiset deittipalvelut ja sovellukset ovat hyviä paikkoja, mutta on mahdollista löytää esimerkiksi jo olemassa olevasta kaveripiiristä itselleen panokaveri.

Kuka tahansa voi siis olla panokaveri, jos molemmat osapuolet haluavat pelkkää seksiä.

Miksi kannattaa hankkia panokaveri?

Pelkkä panosuhde ei sovi jokaiselle

On olemassa tilanteita, joissa ihmiset eivät sovellu toisilleen. Kuten normaalienkin ihmissuhteiden kohdalla, on myös seksisuhteissa mahdollista, ettei ihmissuhteet osu kohdilleen ja hommasta ei tule mitään. Pidempiaikaista panokaveria tuskin siis löytää, jos kemiat eivät osu kohdilleen.

Varo siis näitä huonoja puolia:

Huonot puolet

Tunteeton seksi voi olla hyvä idea, jos ei halua sitoutua pidemmäksi aikaa, mutta tunteettomuudesta voi myös olla haittaa. Saattaa nimittäin olla, että tunteettomuus voi vaikuttaa seksiin, tehden siitä puuduttavaa, sekä tukahduttaen nautinnon tunnetta.

Seksisuhde voi kohottaa itsetuntoa, mutta myös huonontaa sitä. Osa haluaa harrastaa nimenomaan vain tunteetonta panemista, joka välittyy nopeasti myös toiselle osapuolelle, mahdollisesti negatiivisella tavalla. Myös seksi itsessään voi tuntua huonolta, tai kohtelun perusteella voi tuntea itsensä vain käyttöesineeksi.

Panokaverisuhteessa on siis sekä hyviä että huonoja puolia, mutta yleisesti ottaen kuitenkin enemmän hyviä puolia.

Millaisia panokaveri kokemuksia ihmisillä on?

Kokemuksia panokavereista löytyy niin puolesta kuin vastaankin. Suurin osa näistä kommenteista ja arvioista perustuu nimenomaan kemioihin toisen ihmisen kanssa. Netissä kulkee paljon kaikenlaisia kommentteja ja juttuja liittyen panokavereihin.

Esimerkiksi löytyy sellaisia kokemuksia, joissa seksisuhde on päättynyt toisen ihmisen parisuhteen alkamisen jälkeen, mutta ystävyys- tai kaverisuhde on jatkunut tästä huolimatta. Sitten on myös niitä tilanteita, joissa tunteiden puuttuminen ei sovi ollenkaan edes seksisuhteeseen.

Monet ovat sitä mieltä, että oikean panokaverin löytyessä seksisuhde toimii hyvin. Oikea panokaveri ei kuitenkaan välttämättä löydy saman tien, vaan joskus sitä joutuu etsimään pidemmän aikaa. Kuitenkin juuri ihmisten väliset kemiat ovat pääosassa sen oikean panokumppanin löytymisessä. Molempien odotukset ja halut on siis syytä kohdata, jotta panokaverisuhde toimisi.

Mistä panokaverin voi löytää?

Panokaverin löytyminen voi olla vaikeaa mutta myös helppoa, ja sitä voi etsiä useasta eri paikasta.
Usein nykyään käytetään erilaisia netin seuranhakupalveluita panokaverin löytämiseen. Sovellusten avulla on mahdollista esimerkiksi määritellä tietty alue, jolta panokaverin haluaa löytää.

Voit myös kirjoittaa nettiin tai hakukoneeseen ”panokaveri Tampereelta” tai ”panokaveri Helsingistä”, jonka ansiosta sinulla on mahdollisuus saada paremmin yhteydenottoja juuri alueellasi olevilta panokavereilta.

Voit löytää panokaverin myös ulkomailta, esimerkiksi lomamatkan aikana erilaisten sovellusten kautta. Monet sovellukset, kuten vaikkapa Tinder, mahdollistaa panokaverin löytämisen lomareissun aikana. Monille tuokin iloa löytää seksiseuraa lomalla deittipalveluiden kautta.

Panokavereita voi tietenkin löytää myös esimerkiksi kaveripiiristä tai vaikkapa yökerhosta. Ei siis ole mahdotonta löytää panokaveria oikean tilanteen tullessa eteen. Ole vain avoimin mielin liikkeellä ja kartoita mahdollisuuksia.

Löydä panokaveri netistä

Tänä päivänä kaveri- ja ystäväpiirin ulkopuoliset kontaktit löytyvät usein netistä. Netin kautta seuraa etsiessä eivät myöskään erilaiset jo olemassa olevat kaverisuhteet kärsi. Jos haluat olla lähes varma, ettet aloita kaveripiirisi lähipiirin kanssa seksisuhdetta, aloita etsimällä panokaveri netistä.

Panokaverin löytäminen netistä on suhteellisen helppoa, sillä netti on täynnä seksiä etsiviä ihmisiä. Iso osa näistä etsii nimenomaan seksisuhteita tai pelkkiä yhden illan juttuja. On siis käytännössä varmaa, että seksiseuran etsiminen netistä tuottaa tuloksia, mutta sen laatu ei ole taattua.

Nykyisin erilaiset seuranhakusovellukset, mukaan lukien Tinder, ovat todella käteviä ihmisten tapaamiseen. Profiiliin voi suoraan kirjoittaa haluamansa, kuten esimerkiksi etsivänsä panokaveria tai ”hauskanpitoa ilman sitoumuksia”.

Netin kautta muita tavatessa on kuitenkin syytä muistaa, että kaikki ei välttämättä ole sitä, miltä aluksi vaikuttaa. Kannattaa siis aina muistaa oma turvallisuus, ja esimerkiksi ensimmäinen tapaaminen sopia johonkin sellaiseen paikkaan, kuten kahvilaan, jossa on muitakin ihmisiä. Näin pystyt varmistamaan, kenen kanssa olet tekemisissä ja vähän saada esimakua, millaiselta hän vaikuttaa.

Vinkkejä panokaverin löytämiseen:

Millainen on toimiva seksisuhde panokaverin kanssa?

Panokaverisuhde ei automaattisesti tarkoita toimivaa seksisuhdetta. Seksisuhteen toimivuuteen vaikuttaa moni asia, ja parhaimmillaan panokaverisuhde onkin molemminpuolista nautintoa usein harrastettuna. Panokaverin kanssa onkin syytä olla samaa mieltä seksisuhteen pelisäännöistä. Olemme listanneet alle joitain yleisiä sääntöjä, jotka kannattaa pitää mielessä panosuhteissa.

1. Ole varma, että tiedostat mikä panokaverisuhde on

Jotkut sortuvat siihen virheeseen panokaverisuhteessa, että he ajattelevat, ehkä jopa alitajuisesti, panokaverin olevan kuin kumppani, kuten poika- tai tyttöystävä. Tästä ei siis kuitenkaan ole kyse, vaan nimenomaisesti kyseessä on pelkkää seksiä, ellei muuten sovita. Varmista että haet juuri sitä, mitä haluat.

2. Varmista että haluat panokaverisi kanssa samaa

Seksisuhteissa on tärkeää, että molemmat tietävät millaista seksiä haluatte. Kun molemmat tietävät mitä haluavat suhteelta, on helpompaa harrastaa seksiä, sekä suunnitella missä ja miten sitä harrastetaan. Keskustelemalla vältetään tilanteita, joissa toiselle tulee yllätyksenä sellaisia asioita, joista toinen ei pidä ollenkaan.

3. Varmistakaa suhteen pelisäännöt

Seksisuhteessa, joka jatkuu ja kestää pidempään, on syytä olla varma, millaisilla säännöillä suhteessa edetään. Kannattaa varmistaa, että molemmat haluavat edetä samalla tavalla ja tiedostaa nämä pelisäännöt:

4. Puhukaa ja keskustelkaa kunnolla

Vaikka panokaverisuhde ei olekaan parisuhde, on syytä muistaa kuunnella ja puhua panokaverisuhteeseen liittyvistä asioista. On tärkeää muistaa kuunnella myös itseään.

Jos esimerkiksi suhde ei tunnu hyvältä tai haluaisi muuttaa jotain asioita suhteesta, on niistä syytä puhua, sillä ilman kommunikointia ei toinen voi sitä tietää.

On myös syytä puhua, jos tunteet rupeavat vaikuttamaan suhteeseen tai jopa muuhun elämään liikaa. Näistä, sekä kaikesta muusta, kannattaa puhua, sillä on helpompaa esimerkiksi katkaista suhde alkuvaiheessa, kuin liian pitkälle mennyt, lopuksi hyvin vahvasti henkisesti satuttava kokemus.

5. Tiedä milloin suhde kannattaa lopettaa

Seksisuhteet voivat kestää päivän tai vaikka vuosia. Kuitenkin on hyvä tiedostaa, mitä itse haluaa ja olla varma rajoistaan. Esimerkiksi jos haluaisit päättää seksisuhteen, kun et halua sitä jatkaa, vaikkapa siksi, ettet enää häntä halua tai haluaisit aloittaa kunnollisen parisuhteen. Kannattaa siis olla hyvin tietoinen siitä, milloin haluaa suhteen lopettaa.

Seksisuhteen panokaverin kanssa voi lopettaa ilman mitään sen suurempia syitä tai draamaa. Panokaverisuhde on pelkkää seksiä, joten sen lopettaminen on paljon helpompaa verrattuna parisuhteeseen.

Jos haluat päättää panokaverisuhteen, muista todella keskustella asioista ja sanoa tahdostasi suoraan, äläkä esimerkiksi vain jätä vastaamatta kumppanin viesteihin.

Toimituksen kommentti

Deittisovelluksia.fi -sivuston ylläpitäjillä on monenlaisia kokemuksia panokavereista ja halusimme lopuksi jakaa niitä. Kokemustemme perusteella panosuhteiden yleisin kompastuskivi on tunteiden sekaantuminen peliin.

Panosuhde toimii vain kun suhteen molemmat osapuolet tiedostavat mistä suhteessa on kyse. Heti kun toinen osapuoli alkaa tuntemaan jotain suhteessa, on syytä laittaa peli poikki. Näin vältyt turhalta ylimääräiseltä draamalta ja mahdolliselta sydänsäryltä.

Mielestämme parhaat paikat panokaverin löytämiseen ovat Ashley Madisonin ja Victoria Milanin kaltaiset deittisivustot. Kiinnostavaa seuraa voi tosin löytää netissä myös Tinderissä, Jodelissa ja Kikissä ja verkot kannattaakin laittaa kaikille vesille.

Yhteenveto

Panokaverisuhteet ovat hyvin yleisiä ja niitä harrastavat monet ihmiset. Panokaverisuhteet ovat nimensä mukaisesti kaverisuhteita, joissa harrastetaan pelkkää seksiä.

Panokaverisuhteet voivat kestää viikoista kuukausiin, tai jopa vuosiin, mutta ne usein eivät ole kauhean pitkiä.

Panokavereiden löytäminen on helppoa, sillä tänä päivänä kiinnostavaa seuraa voi löytää myös netistä. Sovellusten kautta on myös helpompaa löytää juuri omaan makuun sopivia panokavereita.

Panokavereiden kanssa kannattaa kuitenkin muistaa pitää järki päässä ja jalat maassa. Ole siis avoin muiden ihmisten tapaamiseen ja ehdotuksiin, ja anna mahdollisuuksia erilaisille kohtaamisille.

Muista samalla kuitenkin myös varmistaa turvallisuutesi ja ehkäisy sekä seksisuhteiden pelisäännöt.