Ensimmäiset treffit edessä? – 5 vinkkiä niihin valmistautumiseen

Kun tapaat kiinnostavan ihmisen, niin ensitapaamisella on mahdollisuus tehdä vaikutus häneen. On täysin luonnollista, että tilanne jännittää ja mielessä pyörii satoja ajatuksia, kun haluat kaiken menevän nappiin.

Ystävät jakavat mielellään kokemuksia omilta ensitreffeiltä, -se on sitten eri asia kuinka hyvin ne ovat käytännössä toimineet. Ehdottomasti kuitenkin kannattaa ottaa opiksi heidän kokemuksistaan ja hyödyntää niitä omilla treffeillä.

Ensihetket treffeillä ovat tärkeimmät ja ratkaisevat hyvin pitkälle miten ne sujuvat hyvässä tai pahassa. Miten niihin sitten kannattaa valmistautua? Olemme koonneet seuraavaksi muutamia hyviä vinkkejä niitä varten.

1. Valmistaudu treffeihin etukäteen

Ensimmäiset treffit aiheuttavat pientä hermostuneisuutta ja perhosia vatsanpohjaan, aivan kuten vaikka ensimmäinen työhaastattelu. Siihen kannattaakin valmistautua hyvin, jotta voi kokea olosi varmaksi ja peittää jännityksen osittain itsevarmuudella.

Jokainen haluaa antaa toiselle itsestään mahdollisimman hyvän ensivaikutuksen, kuitenkaan olematta mauton tai joutumatta tilanteeseen, jossa täysin nolaisi itsensä. On hyvä pitää mielessä etenkin nämä seuraavat asiat:

Treffeille kannattaa valmistautua hyvin, jotta voit kokea olosi uuden tuttavuuden kanssa varmaksi. Voit miettiä etukäteen sopivia puheenaiheita, kysymyksiä ja valmistautua henkisesti erilaisiin tilanteisiin. Toki et voi koskaan tietää mitä sinua odottaa, mutta voit kokea olosi valmiiksi h-hetken koittaessa. Ja mikä tärkeintä muista aina olla ajoissa paikalla!

2. Sopikaa treffipaikka etukäteen

Yhteiset harrastukset ovat hyvä mahdollisuus tavata uusia ihmisiä. Esimerkiksi casino on yksi paikka, jossa voi samaan aikaan viihtyä ja pelata muita vastaan sekä tutustua uusiin ihmisiin tai vaihtoehtoisesti voit tavata perinteisesti vaikka seuranhakupalstalla tai kuntosalilla.

Olitte sitten tavanneet miten tahansa, niin ensitreffejä sopiessa kannattaa miettiä etukäteen joitakin ideoita mitä ehdotat treffikumppanille tapaamispaikaksi. Perinteisesti ensimmäinen tapaaminen on julkisella paikalla kahvilassa tai ravintolassa, mutta tilanteesta riippuen kohtauspaikka voi olla jossain muuallakin.

Jos kyseessä on ennestään tuntematon ihminen, niin voitte tavata vaikka keilailun merkeissä, elokuvissa, konsertissa tai muissa julkisissa tapahtumissa. Jos taas tunnet kaverin ennestään, niin suunnitelman tapaamisen suhteen voi tehdä hieman vapaammin. Alkuun ihan vain yhteinen kokemus voi tuoda teidät toisiaan lähemmäksi, jonka jälkeen keskustelu pikkuhiljaa syvenee lähemmäksi.

Etukäteen kannattaa pohtia sitäkin miten tervehdit treffikumppania. Kättely on varma valinta ja jossain tapauksessa voit pohtia pientä halausta. Suomalaisena poskisuudelmat saatetaan tulkita ensimmäisellä kerralla tunkeilevana, joten niitä on syytä välttää.

3. Pukeudu treffeille tyylikkäästi

Kun treffit on sovittu, niin lähes jokainen alkaa panikoida siitä mitä laittaisi päälle ja mikä olisi treffikumppanin mieleen. Tämä on loppupelissä aivan turhaa, koska olet jo kiinnittänyt vastapuolen huomion kun tapaaminen on sovittu.

On turha miettiä sen syvällisemmin sitä mitä toinen sinun olettaa pukevan päälle tai mikä häntä miellyttäisi. Kukaan ei odota sinun vetävän päälle viimeisintä muotia, -riittää kun näyttää siistiltä ja tyylikkäältä.

Kumppaniin voi tehdä parhaiten vaikutuksen omalla käytöksellä ja luonteella, mutta silläkin on merkitys miltä me näytämme ulospäin. On tärkeää, että olemme siistiytyneet ja valinneet päälle tyylikkäät vaatteet. Tuoksujakin voi käyttää, mutta muista käyttää niitä hillitysti.

Jos koet epävarmuutta siitä mitä laittaisit päälle, niin voit hankkia uudet vaatteet liikkeestä ja pyytää myyjiltä apua niiden valinnassa. He ovat yleensä mielellään apuna ja antavat vinkkejä treffeille sopivan asukokonaisuuden valinnassa.

4. Rento ja neutraali ote

Jännitys kuuluu asiaan, mutta alun jälkeen siitä pitäisi päästä pikkuhiljaa eroon ja pystyä rentoutumaan. Pyri olemaan läsnä ja keskittymään ihmiseen, joka on siinä sinun kanssasi. Jännitys katoaa sitä myötä, kun juttu lähtee luistamaan.

Kerro itsestäsi ja kuka olet, mutta sinä et ole ainut asia josta puhutaan ja muista olla kiinnostunut myös ihmisestä, jonka takia olet tullut paikalle. Pidä keskusteluaiheet neutraalilla tasolla ja muista ettei niiden tulisi koskettaa politiikkaa, ex-kumppaneita, menneitä suhteita tai muita suuria tunteita herättäviä asioita.

Muista sulkea puhelin ennen tapaamista ja keskity täysin keskusteluun sekä treffikumppaniin tutustumiseen. Näin voit ilmaista käytökselläsi että olet aidosti kiinnostunut ja luot hyvän ensivaikutelman häneen.

5. Asianmukaiset hyvästit

Jokainen treffi-ilta tulee päätökseen ja tärkeintä on päättää se tyylikkäästi. Ensinnäkin jokaisen tulee pitää lompakko mukana, sillä enää ei ole mikään itsestäänselvyys että mies maksaa. Illan voi tarjota se joka haluaa ja jos toinen kerta tulee, niin itse voi tarjota seuraavalla kerralla.

Tässä kohtaa iltaa on osattava tulkita toisen kehonkieltä ja sitä onko hyvänyönsuukkot, halaukset ja läheisyyden osoitukset syytä jättää seuraavaan kertaan. Kaikki eivät halua tätä heti ensimmäisellä tapaamisella, joten voi olla järkevää malttaa oma mielesi.

Jos ilta taas on ollut pettymys, niin siitä huolimatta tulee kiittää toista. Jos et halua kertoa suoraan hänelle, ettei teidän välisestä jutusta tule mitään, niin voit kertoa sen seuraavassa viestissä. Älä kuitenkaan jätä kaikkea ilman mitään selitystä.

Miten suuri merkitys on ensitreffeillä?

Ensivaikutelmasta puhutaan paljon ja painotetaan sitä miten tärkeä se on. Kun olemme tavanneet ihmisen, joka saa sydämen tykyttämään ja kämmenpohjat hikoamaan, niin tuntuu ettemme osaa enää edes käyttäytyä normaalien ihmisten tavoin ja peli on menetetty tämän ensivaikutelman suhteen.

Toki ensivaikutelmalla on painoarvoa, mutta peli ei vielä siinä vaiheessa ole menetetty. Vaikka menisit lukkoon tai hämmennyt siinä tilanteessa, niin toinen ehtii tutustua vielä sinuun paremmin myöhemmin ja saamaan paremman käsityksen siitä kuka sinä todella olet.

Jos ensimmäiset treffit menivät hyvin, pyydä treffiseuralaista rohkeasti toisille treffeille ja jatka tutustumista. Näin voit selvittää voisiko teidän tarinasta tulla elämän mittainen rakkaustarina kerrottavaksi.