Valo – Kotisataman treffisovellus kristillisille sinkuille

VALO deitin toiminnot ja ominaisuudet

Nykypäivänä on yhä suositumpaa ja yleisempää käyttää kohdennettuja deittipalveluita löytääkseen itseä kiinnostavia ihmisiä. Erilaiset, pelkästään tietylle kohderyhmälle suunnatut palvelut ovatkin tulleet markkinoille parantamaan ihmisten mahdollisuuksia löytää kaltaistansa seuraa.

Viime vuoden kesällä julkaistu Valo on Tinderin kaltainen sovellus, jossa mahdollistuu kristityt arvot omaavien ihmisten kohtaaminen. Valo deittisovellus on Kotisataman Deitti -sivuston perustajien lanseeraama erillinen kristityille tarkoitettu seuranhakupalvelu. Se ei siis ole suoraan mobiiliversio Kotisataman Deitti -sivustosta.

Valo ja Kotisataman Deitti ovat molemmat tarkoitettu täysi-ikäisille, ”kristilliset arvot omaaville sinkuille”, mutta itse kristillisyyttä tai sen tasoa ei ole palvelussa mitenkään määritelty. Molempien kohderyhmään kuuluvatkin siis kaikki itsensä jollain tapaa kristittyjä arvoja noudattavaksi luokittelevat.

Sovellus on tarkoitettu vain miesten ja naisten välisiin suhteisiin eivätkä erilaisiiin vähemmistöryhmiin kuuluvat henkilöt voi käyttää sovellusta. Palvelun tiedoissa kerrotaan tämän johtuvan kysynnästä ja palvelun ylläpidosta. Seksuaalivähemmistöille löytyy onneksi muita sovelluksia sekä omat palvelunsa, ja todennäköisesti heidän määränsä tässä sovelluksessa jäisi muutenkin hyvin pieneksi.

Esittelyssä Valo - Kotisataman oma deittipalvelu

VALO deitin toiminnot ja ominaisuudet

Sekä vuoden 2021 kesällä julkaistu Valo että Kotisataman Deitti ovat kotimaisen Kotisataman Valo Oy:n tarjoamia seuranhakupalveluita. Kotisataman Deitti on jo yli 20-vuotias sivusto, joten historiaa tälle kristityille seuranhakua tarjoavalle palvelulle on kertynyt mukavan pitkältä aikaväliltä.

Valo sovellus itsessään on hyvin helppokäyttöinen ja selkeän näköinen. Kristittyjen Tinderiksi kutsuttu Valo onkin rakennettu mobiilimaailmaa ajatellen, sillä nykypäivänä lähes kaikilla on älypuhelin aina matkassa, mutta tietokoneella käydään harvemmin.

Sovelluksen ulkoasu muistuttaa hyvin paljon muita suosittuja seuranhakuun tarkoitettuja sovelluksia, mutta eroavaisuuksiakin löytyy. Väritys on saanut hyvin paljon inspiraatiota kirkollisista väreistä, ja sovellus onkin nuorekkaasti, modernilla tavalla onnistunut yhdistämään niitä nykypäivään sopivaksi seuranhakusovellukseksi.

Deittisovellus on hyvin helppokäyttöinen ja siitä on olemassa niin ilmainen kuin maksullinenkin versio. Ilmaisessa palvelussa on varsin runsaasti mainoksia, mutta maksullisen version ominaisuuksien avulla sovelluksesta saa paljon enemmän irti, ilman häiritseviä mainoksia.

Kuinka Valo deitti toimii?

Kaikki alkaa siitä kun päätät ladata Valo deitti appin puhelimeesi. Sovellus on saatavana sekä iPhonelle (iOS) että Androidille, eli käytännössä kaikille markkinoilla oleville älypuhelimille.

Sovellukseen voi rekisteröityä joko omalla sähköpostiosoitteella, tai sitten Facebook profiililla, jos sellainen sattuu löytymään ja sitä haluaa käyttää. Applen iPhonella voi rekisteröityä myös Applen tunnuksen avulla.

Sähköpostiosoitteella rekisteröidyttäessä keksitään lisäksi omavalintainen salasana, ja profiilin luominen on täten aloitettu. Seuraavaksi sovellus pyytää antamaan etunimesi, jota ei enää jälkikäteen voi muuttaa. Tämän jälkeen täytetään syntymäpäivä, sukupuoli ja oma seurakunta. Täytettyäsi nämä tiedot voit lisätä valokuvia itsestäsi. Vaatimuksena on vähintään 1 kuva, mutta niitä on hyvä olla useampia, jotta saat enemmän huomiota ja tykkäyksiä.

Kun sallit vielä sijaintitietosi, löydät paremmin sinua lähellä olevia käyttäjiä. Myös ilmoitukset kannattaa sallia, jotta saat heti tiedon mm. uusista osumista ja viesteistä.

Tinderin lailla voit ”swaipata” oikealle pitämiesi profiilien kohdalla, sekä vasemmalle niiden profiilien kohdalla, joista et välittänyt. Valo deitti appi mahdollistaa myös profiilin laittamisen kirjanmerkkeihin, eli mikäli et vielä ole valmis tekemään päätöstä kyseisen käyttäjän profiilin kohdalla, voit palata tutkimaan sitä myöhemmin uudelleen. Tämä ominaisuus tosin kuuluu vain maksulliseen ”Valo Plus” tilaukseen.

Valo Plus hinta ja maksaminen

Valo sovelluksen tarjoama maksullinen Valo Plus -palvelu antaa käyttöösi rajattoman määrän tykkäyksiä, sekä mahdollisuuksia peruuttaa swaippauksesi. Saat kuukausittain myös jonkin verran ilmaisia buustauksia ja supertykkäyksiä, joiden avulla voit näyttää olevasi erityisen kiinnostunut toisesta käyttäjästä. Niiden avulla voitkin saada paljon enemmän huomiota ja erottautua joukosta.

Plus-tilauksen avulla voit myös nähdä muut käyttäjät missä tahansa maata, pelkkien lähellä sijaitsevien profiilien lisäksi. Sinulle tarjoutuu myös jo aikaisemmin mainittu mahdollisuus ”Ehkä” toimintoon, jolla voit laittaa toisen käyttäjän kirjanmerkkeihin ja palata myöhemmin uudestaan tekemään valintasi. Sinun ei siis ole heti pakko päättää kiinnostiko kyseinen profiili.

Tämän kaiken lisäksi Valo Plus- tilaus poistaa mainokset kokonaan, eli ne eivät enää pääse häiritsemään käyttäjäkokemusta!

Valo Plus -palvelun hinnasto on hyvin samaa tasoa muiden deittipalveluiden kanssa. Yhden kuukauden tilaus maksaa 9,99€/kk, mutta palvelun voi myös ostaa edullisemmin, pidemmällä tilauksella, puoleksi vuodeksi tai vuodeksi kerrallaan.

Valo Plus hinnat:

Maksutavat

Laaja valikoima erilaisia maksutapoja mahdollistaa sinulle parhaimman vaihtoehdon maksaa haluamasi tilausjakso ja liittyä sovellukseen löytääksesi täydellinen kumppani tositarkoituksella.

Valo deitti kokemuksia - yhteenveto

Sovelluksen käyttäjäkunta on suhteellisen nuorekasta, mutta palvelusta löytyy myös vähän vanhempia sinkkuja. Samoja arvoja jakavien käyttäjien kanssa olonsa tuntee hyvin turvalliseksi, joten siellä voi rennosti olla oma itsensä.

Sovellusta kannattaa käyttää aktiivisesti ja osoittaa olevansa tosissaan etsimässä pidempiaikaista kumppania. Palvelua käytettäessä on hyvä pitää avoin mieli ja antaa muille mahdollisuus. Kotisataman deitin oma sovellus on tarkoitettu pidempiaikaista suhdetta etsiville, joten siellä myös todennäköisemmin törmää todellista suhdetta etsiviin kumppaniehdokkaisiin.

On eduksesi täyttää profiiliisi mahdollisimman monipuolisesti tietoja, muttei kuitenkaan liikaa. Tietojen avulla saat muut kiinnostumaan itsestäsi ja kysymään lisää, mahdollisesti saaden keskustelun avatuksi.

Profiiliin on lisäksi hyvä valita muokkaamattomia ja hyvälaatuisia kuvia itsestään. Kun kuvia on enemmän, muut käyttäjät huomaavat profiilin paljon todennäköisemmin. Muokatut kuvat voivat tuottaa toiselle pettymyksen, joten niitä tulee välttää ja näyttää itsensä todenmukaisesti.

Käyttäytymällä hyvin ja kunnioittamalla muita ihmisiä saat todennäköisemmin ihmiset pitämään itsestäsi. Anna siis toiselle mahdollisuus ja kuuntele sekä keskustele aktiivisesti. Näin saat helpommin vastakaikua ja mahdollisuuksia tavata muita käyttäjiä palvelun ulkopuolella.

Valo Plus -tilaus ei ole pakollinen, mutta se helpottaa sovelluksen käyttöä huomattavasti. Tilauksen avulla mitä luultavimmin varmistat paremman menestyksen, sekä osoitat olevasi tosissasi sen oikean etsimisessä. Voimmekin siis suositella maksullista versiota Valo:sta, jos etsit kristittyä seuraa vakavasti.