Flirttailu opas – opi flirttailemaan!

Löydätkö itsesi joskus baarin nurkasta miettimästä, miten saisit henkilön X huomion? Älä mieti enää, vaan ota nämä ohjeet käyttöön.

Ensin vähän flirttailua, sitten tapailua, kohta seurustelua ja hiukan myöhemmin vakava parisuhde… kivoja juttuja kaikki. Ensin pitää vain jotenkin saada se kiinnostava ihminen huomaamaan sinut. Psychology Today -lehden blogissa annetaan vinkit heteroseksuaalisten parisuhteiden hamuajille.

Nainen, haluatko miehen huomion?

Tämä on suoraviivaista: ota katsekontakti ja hymyile. Keino on kyllä jo monien sukupolvien testaama, mutta aiheesta on tutkimuskin vuodelta 2018. Ranskalaisprofessori Nicolas Guéguenin tutkimusasetelmassa naista pyydettiin menemään baariin ja valitsemaan kohteekseen yksin pöydässään istuva mies. Sitten hänen piti joko 1) katsoa miestä ja hymyillä parin sekunnin ajan tai 2) ottaa vain katsekontakti ilman hymyä.

Tulokset: 22 prosenttia niistä miehistä, joille hymyiltiin, tuli juttelemaan naiselle. Vain neljä prosenttia pelkän katseen osakseen saaneista rohkaistui samaan. Johtopäätökset on helppo vetää: mies tarvitsee katseen ja hymyn. Sama koeasetelma olisi tosin kiinnostavaa testata Suomen olosuhteissa erikseen.

Mies, näin kannattaa flirttailla naiselle

Se ei ole yhtä yksinkertaista, mutta ei mahdotontakaan. Myös naisten huomion hakemisesta on tehty baarikoe, jossa tutkijat tarkkailivat miesten elekieltä ja käytöstä. Tulosten perusteella kävi ilmi, että naisillekin kannattaa hymyillä, mutta se ei välttämättä riitä.

Ne miehet, jotka onnistuivat saamaan naisten positiivisen huomion, hymyilivät ja ottivat katsekontaktin, mutta osoittivat myös koko kropallaan muita miehiä enemmän tilan hallintaa. He liikkuivat, saattoivat koskea muita miehiä johtajan ottein tai leikkisästi ja nauttivat olostaan tilanteessa.

Unohda vihjailu – ihmiset eivät tunnista kevyttä flirttailua!

Hurmaamisyrityksissä hienovaraisuudesta ei ole mitään hyötyä. Uuden tutkimuksen mukaan vain harva tajuaa, jos keskustelukumppani yrittää flirttailla, etenkin jos flirttailu tapahtuu deittisivuilla.

Kun baaritiskillä kohtaamasi mies alkaa höpötellä sinulle niitä näitä, ensimmäinen ajatuksesi on:

  1. Mitä tuo selittää? Ihmeellinen tyyppi, menisi jo pois.
  2. Kai tässä jotain pitää turista, ettei vaikuta epäystävälliseltä.
  3. Ahaa, miekkonen yrittää flirttailla!

Kansasin yliopiston tutkimuksen mukaan et luultavasti ajattelisi ainakaan viimeistä vaihtoehtoa, kertoo Daily Mail. Ihan vaan sen takia, että ihmiset ovat äärimmäisen huonoja huomaamaan, kun joku flirttailee heille.

Tutkimuksen mukaan vain 18 prosenttia naisista tajuaa, jos joku on liikkeellä iskumielessä. Miehet ovat tässä asiassa hieman parempia. 36 prosenttia heistä tunnistaa flirtin. Tosin miesten paremmuus johtuu todennäköisesti siitä, että naiset osoittavat kiinnostuksensa selkeämmin, sanovat tutkijat.

Ihmisten on helpompaa huomata, jos joku ei ole heistä kiinnostunut. 80 prosenttia ihmisistä tajuaa kymmenen minuutin keskustelun aikana, että keskustelukumppani ei yritä osoittaa kiinnostustaan heitä kohtaan.

Tutkijoiden mielestä flirttailun bongaaminen on hankalaa, koska ihmiset eivät haluta nolata itseään liian avoimella flirtillä. Sen takia kiinnostusta osoitetaan mieluummin tavallisella, ystävällisellä käytöksellä.

Parhaat flirttiohjeet tieteen mukaan

Tutkijat ovat selvittäneet, että flirttailulla lohkeaa seuraa paremmin kuin pelkällä hyvällä ulkonäöllä. Ei kovin yllättävää. Jotain kiinnostavaakin yhdysvaltalaisen Websterin yliopiston tutkimuksessa selvisi, nimittäin millainen flirtti toimii.

Nainen, flirtti mielessä liikkeellä? Tee näin:

  1. Hymyile.
  2. Katso silmiin.
  3. Kosketa, mutta älä liian kaverillisesti. Kaverillista kosketusta on esimerkiksi naputus olkapäälle, flirttailevaa taas käsivarren hellä hipaisu.

Ei kovin vaikeaa. Näillä ohjeilla pääset jo melko pitkälle.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että saman tutkimuksen mukaan virallinen ympäristö syö flirttailun tehoa. Mitä tiukempi tilanne, sitä suorempaa flirtin pitäisi olla.

Mitä opimme flirttailusta?

Mies tarvitsee selvän kutsun – hän saattaa näyttää yrmeältä tai pelottavalta, mutta tosiasiassa hän vain odottelee vihreää valoa tullakseen sanomaan terve. Monille miehille ensimmäiset treffit ovat myös jännittävä tilanne ja he siksi piiloittavat kiinnostuksensa.

Naisen taas saa kiinnostumaan, kun rentoutuu, vitsailee, näyttää itsevarmalta, liikuskelee ja kaiken meuhkaamisen keskellä rauhoittuu välillä hymyilemään kohteelle.

Hymyilkäämme siis – se on varmin tapa osoittaa kiinnostus naiselle ja miehelle.