Voiko pelkkä seksisuhde toimia? 5 vinkkiä toimivaan seksisuhteeseen

Joskus käy niin että läheiset ihmiset eivät halua muodostaa parisuhdetta, mutta seksuaalinen kanssakäyminen tuntuu niin hyvältä, että osapuolet haluavat jatkaa seksin merkeissä.

Tänä päivänä ystävien väliset seksisuhteet yleistyneet ja niihin liittyvä stigma on myös hävinnyt.

Tällä sivulla kerromme mistä seksisuhteessa on kyse ja millaisia kirjoittamattomia sääntöjä niihin liittyy.

Sisällysluettelo

Mikä on seksisuhde ja kenelle se sopii?

Seksisuhde tarkoittaa pelkkään seksaaliseen kanssakäymiseen perustuvaa suhdetta. Tällaiseen suhteeseen ei siis kuulu esimerkiksi matkustaminen tai muu yhteinen ajanvietto vaan pelkkä seksi panokaverin kanssa.

Seksisuhteen osapuolet saavat tietenkin olla tekemisissä keskenään miten haluavat, mutta pohjimmiltaan kyseessä on seksiin perustuva suhde.

Seksisuhdetta ei siis kannata aloittaa jos tarkoituksena on muodostaa parisuhde. Tällainen ajattelu johtaa usein vain pettymykseen, kun et saa suhteelta kaikkea mitä haluat.

Seksisuhde voi kuitenkin olla loistava valinta kiireiselle ihmiselle, joka haluaa pelkkää seksiä käyttämättä ylimääräistä aikaa seurusteluun.

Millaisia kirjoittamattomia sääntöjä seksisuhteisiin liittyy?

1. Seksi voi olla intohimoista vaikka suhde ei olisi vakava

Molempien on syytä olla kartalla seksisuhteen tavoitteista. Kyseessä kun kuitenkin on vain kavereiden välinen seksisuhde eikä mitään muuta.

Kavereiden kanssa voi kuitenkin myös harrastaa intohimoista seksiä ilman syvempiä tunteita. On kuitenkin tärkeää muistaa, että suhde voi päättyä nopeasti ja siinä voi menettää myös hyvän kaverin.

2. Seksisuhteessa voi harrastaa seksiä myös toisten kanssa

Tämä on syytä selvittää ja sopia jo heti alkuvaiheessa. Yhtä yksittäistä sääntöä asian suhteen ei ole, vaan osapuolet sopivat tästä keskenään.

Joillekin sopii että seksiä harrastetaan muiden seksikumppanien kanssa, mutta toisille asia ei sovi. Puhukaa asiasta ja tehkää yhteinen päätös siitä kuuluuko suhteeseen muut osapuolet.

3. Älä tee seksisuhteesta parisuhdetta

Toisinaan seksisuhteeseen voi tulla mukaan parisuhteen elementtejä. Näitä käytösmalleja ja piirteitä voi tulla suhteeseen mukaan kuin huomaamatta.

Vakituinen parisuhde sisältää usein paljon syvempiä asioita, kuten toisten vanhempien tapaamista tai yhteisen talouden suunnittelua. Älä siis tuo näitä väkisin mukaan ellei toinen osapuoli sitä oikeasti halua.

4. Älä tee suhteesta julkista

Jos ei toisin ole sovittu, FWB-suhde on nimenomaan vain kahden ihmisen välinen suhde. Siitä ei pidä huudella tai edes vihjailla esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

FWB-suhde on tarkoitettu rentoon hauskanpitoon ja siitä muille julkisesti kertominen voi olla toisen osapuolen mielestä epämiellyttävää tai jopa loukkaavaa.

5. Seksisuhde voi tehdä mustasukkaiseksi

Toisinaan FWB-suhteessa toinen osapuolista ihastuu oikeasti toiseen ihmiseen. Tämä voi aiheuttaa mustasukkaisuutta, vaikka tarkoituksena onkin pelkän seksin harrastaminen.

Tunteet kuuluu ihmisyyteen eikä niille ei voi mitään. Jos tunteet kuitenkin rupeavat haittaamaan yhteistä kanssakäymistä ja mustasukkaisuudesta aiheutuu ongelmia, kannattaa asiasta puhua avoimesti kärsimisen sijaan.

Kokemuksia seksisuhteista

Seksisuhteessa saa sekä sinkkuelämän että parisuhteen parhaat puolet. Seksiä on, kun sitä haluaa, eikä seksisuhdetta rasita parisuhteen henkinen taakka, kotityöt tai ristiriidat. Uskollisuutta luvannut kumppani voi pettää, seksisuhteessa sydän on turvassa.

Se, että joku on juuri tällä hetkellä vailla pelkkää seksisuhdetta, ei tarkoita sitä, etteikö hän kaipaisi rakkautta ja parisuhdetta, jos tapaisi oikeanlaisen ihmisen. Pelkkä seksisuhde on reilumpi kummallekin osapuolelle, jos kemiat ei muuten kohtaa.

Matchasin samanikäisen ruotsalaispojan Tinderissä. Treffailimme alkuun tavallisesti, kolmansilla treffeillä oli jo seksiä. Viidennellä tapaamisella hän myönsi minulle, ettei tunteita ole, mutta haluaisi jatkaa tapailua seksin merkeissä.

Yhteenveto

Seksisuhde tarkoittaa pelkän seksin harrastamista toisen ihmisen kanssa.
Seksisuhteessa molemmat osapuolet saavat seksuaalista nautintoa, mutta joissain suhteissa on mukana myös syvempää läheisyyttä.

Suhteen ulottuvuudet ja muodot on syytä puhua ja sopia yhdessä, jotta molemmat ovat suhteen säännöistä ja muista yksityiskohdista perillä.

Toisinaan ystävienkin välille voi kehittyä tunteita ja se on ihan normaalia eikä sitä kannata hävetä. Tunteita voi ilmetä ihastumisesta rakastumiseen ja mustasukkaisuudesta ärsytykseen.

Seksisuhde toimii parhaiten, kun sitä ei ota liian vakavasti. Keskity siis pelkkään nautintoon ja rentoon yhdessäoloon.

Suhteessa ei ole tarkoitus luoda syvempää yhteyttä, vaan nauttia seksiseurasta toisen ihmisen kanssa.