Tinder kokemuksia maan ja taivaan väliltä

Kaikki varmasti tietävät Tinderin tai ainakin ovat kuulleet siitä. Tinderistä onkin jo lähes muodostunut synonyymi erilaisille nettideittipalveluille ja sovelluksille.

Tinderin ylivalta on kuitenkin alkanut murtua, käyttäjien mieltäessä sen lähinnä ”lihatiskiksi”, josta haetaan pelkkää seksiä oikeiden parisuhteiden sijaan.

Käytännössä Tinderistä kuitenkin voi löytää ”mitä vain”. Siksi Tinder onkin varsin suosittu deittipalvelu, jonka helppokäyttöinen käyttöliittymä mahdollistaa moniin eri käyttäjiin tutustumisen nopeasti ja intensiivisesti.

Tinderiä sanotaan myös peliksi, sillä sen ”swaippaaminen”, eli puolelta toiselle pyyhkiminen on helppo ja nopea tapa ilmaista kiinnostuksensa tai välinpitämättömyytensä eteen tulevasta käyttäjästä.

Mutta kannattaako Tinderin ihmeelliseen maailmaan liittyminen, jos halua harrastaa nettideittailua?

Olemme koonneet tälle sivulle erilaisia Tinder kokemuksia helpottaaksemme päätöksentekoasi.

Löydät tältä sivulta myös parhaat vinkit Tinderissä menestymiseen. 

Suosittelemme tutustumaan Tinderin lisäksi myös näihin deittisovelluksiin:

Miten Tinder toimii?

Tinder alkaa olla jo niin sanotussa murrosiässä, sillä se täytti tänä vuonna pyöreitä yltäen kymmenen vuoden ikään. Kyseessä on siis internet-palveluiden mittapuulla jo erittäin vanha palvelu, mutta se on silti pysynyt suosittuna vuosien saatossa.

Palvelun ulkoasu on saanut vuosien varrella viilauksia, mutta yleisesti ottaen toimintaperiaate on pysynyt aivan samana, eli käyttäjälle tarjotaan lähistöllä olevia muita käyttäjiä.

Kun saat profiilin eteesi usein tarjolla ei ole juuri muuta tietoa käyttäjästä, joten päätös tykkäämisestä tehdään käytännössä vain kuvan perusteella. Saat ”swaipata”, eli pyyhkäistä mielesi mukaan muiden käyttäjien profiileja vasemmalle, jos et pidä heistä ja oikealle, jos profiili vaikuttaa kiinnostavalta.

Jos pyyhkäiset oikealle ja toinen on myös pyyhkäissyt kohdallasi oikealle, saatte ”matchin” ja voitte alkaa keskustelemaan keskenänne.

Tinderissä keskustelun voi aloittaa hyvin monella tavalla. Osa ei laita viestiä lainkaan ja osa puolestaan aloittaa hyvinkin persoonattomasti, esimerkiksi ”Moi” viestillä.

Kannattaa kuitenkin hieman panostaa jo heti ensimmäiseen viestiin, sillä sen avulla erotut muiden joukosta.

Tinder tarjoaa myös mahdollisuuden profiilitekstiin, mutta kauhean moni ei täyttele tekstiin oikeastaan mitään. Hyvällä profiilitekstillä saa kuitenkin paljon aikaiseksi, joten siihen kannattaa käyttää hieman aikaa.

Mitään yletöntä romaania ei kannata lähteä rakentamaan, sillä harva niitä todellisuudessa lukee.

Perustiedot kannattaa kuitenkin silti kirjoittaa mielenkiintoa ylläpitävällä tavalla.

Tinder - onko se vain kauniille ja menestyneille?

Tinderin ulkonäkökeskeisyys on yksi sen suurimmista huonoista puolista, mutta silti Tinderissä on tilaa myös ihan tavallisille ihmisille.

Toisen ulkonäkö ja sen mahdollinen houkuttelevuus, kun on onneksi nimenomaan katsojan silmissä.

Tinderissä on myös paljon valinnanvaraa, joten jokaiselle löytyy jokin houkutteleva kumppaniehdokas.

Tinderin tarjonta onkin sen tunnettuuden ansiosta valtava. Myös samaa sukupuolta etsivien keskuudessa on Tinderissä todella paljon tarjontaa. Pelkästään Suomen Tinderistä löytyy satoja tuhansia käyttäjiä.

Näiden ihmisten ikäjakauma on aika nuorehkoa. Suomalaiset käyttäjät ovat ottaneet Tinderin omakseen nuoresta lähtien. Nuorille aikuisille onkin siis ominaista olla Tinderin käyttäjänä, mutta sinkut ovat vanhemmallakin iällä löytäneet Tinderin mahdollisuudet itselleen.

Tinder on vuosien aikana muuttunut hyvin pitkälti nopean huvin etsimiseksi, joten sitä voikin suositella yhden illan juttujen etsimiseen, jos sellaisen haluaa itselleen löytää.

Tinderissä on myös moni parisuhde saanut alkunsa, eikä sitä kannata vähätellä vakavan seuran etsimiseen, vaikka kokemuksia Tinderistä onkin laidasta laitaan.

Mitä avoimemmin mielin olet liikkeellä, sitä todennäköisemmin löydät sieltä sinua kiinnostavaa seuraa.

Kannattaa kuitenkin muistaa, etteivät profiilit kerro kaikkea ihmisistä, vaan kannattaa pyrkiä tutustumaan toiseen ihmiseen tosielämässä mahdollisimman pian.

Näin luot hyvän Tinder profiilin

Vaikka uusiin treffisovelluksiin rekisteröityminen voi tuntua haastavalta tai jopa ärsyttävältä on Tinderiin rekisteröityminen todella helppoa ja nopeaa.

Tinder löytyy sekä Applen (iOS) että Androidin (Google) puhelimille. Applelle on App Storessa ja Androidille Google Play -kaupassa tarjolla ilmainen Tinder-sovellus.

Tilin luominen onnistuu helposti omalla puhelinnumerollasi. Sinun ei siis tarvitse käyttää esimerkiksi Googlen tai Facebookin tarjoamia tunnuksia, joten voit halutessasi käyttää anonyymiä Prepaid-liittymää tilin luomiseen.

Tilin voit luoda niin puhelimella kuin tabletillakin.

Kun olet luonut profiilisi, voit halutessasi käyttää Tinderiä myös tietokoneen selaimella. Näin voit esimerkiksi helpommin kirjoittaa haluamiasi tekstejä, sekä ladata kuvia suoraan koneeltasi Tinder-profiiliisi.

Kannattaa huomioida, että Tinder suosittelee käyttäjiä sinulle oman sijaintisi perusteella, joten paikannuksen täytyy olla päällä sovellusta käyttäessä.

Tinder kysyykin hyväksyntää sijaintitiedon käyttöön ja sijaintiedot on jaettava, jos deittisovellusta mielii käyttää. Tinder ei kuitenkaan missään vaiheessa aivan tarkkaa sijaintiasi muille käyttäjille.

1. Luo houkutteleva Tinder profiili

Runsaan käyttäjämäärän vuoksi omaan profiiliin kannattaa panostaa, sillä muuten profiilisi saattaa hukkua muiden profiilien sekaan. Jos jonossa on sata samanlaista profiilia, niin tuskin kauhean moni jaksaa niistä etsiä itselleen parhainta vaihtoehtoa.

Etenkin profiilikuva tulee valita huolella, sillä se on aivan ensimmäinen kontakti sinuun ja profiiliisi.

Hyvä Tinder-profiili onkin kasattu laadukkaat kuvat edellä. Jos kuva ei ole houkutteleva, harva ”swaippaa” oikealle päästäkseen keskustelemaan kanssasi.

Varsinkin naiset ovat miehiä herkempiä ”swaippaamaan” vasemmalle. Tämä tarkoittaa sitä, että varsinkin miesten todella kannattaa panostaa profiilikuviinsa, jotta naiset kiinnostuisivat heistä.

Miehillä kuitenkin jostain syystä on alhaisempi kynnys tykätä toisten profiileista ja tämän vuoksi naiset voivat laittaa vähän huonolaatuisempiakin kuvia sen vaikuttamatta heidän suosioonsa.

Juuri tämän pinnallisuuden vuoksi Tinderistä on välillä oikeasti hankalaa löytää vakavampaa treffiseuraa, mutta kun on tarpeeksi malttia Tinderistäkin voi löytää seuraa tositarkoituksella.

2. Panosta profiilikuvaan

Profiilikuvan kanssa on oikeasti syytä olla tarkkana ja käyttää hieman vaivaa oikeanlaisen kuvan ottamiseen tai valitsemiseen. Profiilikuva on nimittäin todella merkittävä osa siitä, ”swaippaavatko” sinua kiinnostavat ihmiset kohdallasi oikealle vai vasemmalle.

Valitse vähintään yksi sellainen kuva, jossa kasvosi näkyvät selkeästi ja muut näkevät millainen olet. Jos esimerkiksi peität silmäsi ja kasvosi aurinkolaseilla ja lippalakilla, voi muiden kiinnostus kadota nopeasti.

Vessaselfiet ovat esimerkki kuvatyypistä, jota ei haluaisi edes mainita, sillä ne ovat yksi pohjanoteerauksista. Vessaselfiet kannattaa jättää kokonaan ottamatta tai ainakin lataamatta yhteenkään palveluun.

Ota mieluummin kuvasi jossain muualla. Tai parhaimmassa tapauksessa pyydä toista ihmistä ottamaan sinusta edustava kuva.

Ja sitten yksi tärkeimmistä: valitse oikeasti ajan tasalla oleva kuva. Kuva, joka on otettu vuosikymmen sitten ja muutamaa vaatekokoa aikaisemmin ei ole millään mittarilla oikein muita käyttäjiä kohtaan.

Tinderin käyttäjät tietenkin haluavat nähdä millainen olet nykyisin, sillä tuskin itsekään haluaisit tilanteeseen, jossa toisen kuvat eivät vastaa todellisuutta.

Profiilikuvan lisäksi profiiliin kannattaa ladata muitakin kuvia, joissa voit esimerkiksi näyttää mitä harrastat tai millainen olet erilaisissa tilanteissa. Edustavat kuvat parantavat mahdollisuuksiasi saada osumia ja muiden käyttäjien huomiota.

3. Kirjoita mielenkiintoinen Tinder profiiliteksti

Esittelytekstin ei tarvitse olla kovinkaan laaja ja yksityiskohtainen. Pääasia on että tärkeimmät yksityiskohdat löytyvät tekstistä ja että se erottuu muiden käyttäjien seasta.

Voit huoletta siis kirjoittaa hyvin lyhyen ja ytimekkään Tinder profiilitekstin, kunhan kerrot siinä mitä olet etsimässä ja millainen itse olet.

Teksti kannattaa siis tehdä lyhyestä pituudestaan huolimatta kattavaksi, mutta kuitenkin sellaiseksi, että se jättää toiselle mahdollisuuden myös kysyä lisää sinusta.

Näin keskustelun aloittaminen on sinusta kiinnostuneelle käyttäjälle paljon helpompaa.

Ole siis avoin myös tekstin suhteen ja kirjoita mitä itse haluat, mutta yritä tehdä tekstistä lyhyt ja ytimekäs.

Mitä Tinderin käyttäminen maksaa?

Tinderin perusversio on ilmainen käyttää, mutta sovelluksesta löytyy myös pari maksullista versiota. Tinder tarjoaa kuitenkin hyvän valikoiman toimintoja jo pelkässä perusversiossaan. Esittelemme seuraavaksi Tinderin maksulliset versiot ja niiden ominaisuudet.

3 maksullista Tinder tilausta ja niiden ominaisuudet

Tinder tarjoaa kolmea erilaista maksullista versiota ilmaisen version ohella. Esittelemme alla niiden tärkeimmät ominaisuudet.

Tinder Plus

Tinder Plus on maksullisista tilauksista edullisin ja tarjoaa sinulle käyttöösi rajattoman määrän päivittäisiä tykkäyksiä sekä joka päivä jopa 5 supertykkäystä.

Tämän lisäksi mainokset on karsittu kokonaan pois, joten sovelluksen käyttäminen on paljon miellyttävämpää.

Tinder Plus myös antaa sinulle mahdollisuuden buustaata oman profiilisi korkealle saadaksesi todennäköisemmin matcheja. Tämän ohella käyttöösi avautuu mahdollisuus nähdä käyttäjiä ympäri maailmaa haluamasi sijainnin perusteella.

Tinder Plus hinta:

Tinder Gold

Tinder Plussan jo tarjoamien ominaisuuksien lisäksi Tinder Gold tarjoaa käyttöösi kuvagallerian, jossa näkyvät kaikki sinusta tykänneet henkilöt. Näin voit helposti valita sellaiset käyttäjät, joista pidät ja näin ollen tehdä ”matchien” saamisesta uskomattoman vaivatonta.

Tinder Gold hinta:

Tinder Platinum

Tinder Platinum tarjoaa vielä hieman enemmän ominaisuuksia Plussan ja Goldin lisäksi.

Tinder Platinumin avulla voit lähettää viestiä henkilölle samalla kun annat hänelle supertykkäyksen.

Eli voit siis olla suoraan yhteydessä toiseen henkilöön, vaikka et olisikaan saanut hänen kanssaan vielä matchia.

Tinderin hinnoittelu on käyttäjäkohtaista ja perustuu sukupuoleen, ikään ja alueeseen, mutta lähtökohtaisesti miehille maksulliset ominaisuudet ovat Tinderissä hieman kalliimpia. Maksulliset ominaisuudet ovat kuitenkin sitä edullisempia, mitä pidemmän tilauksen otat kerralla.

Tinder Platinum hinta:

Tinderin ilmaisversio - millaiset ominaisuudet perusversiolla on?

Ilmaisversion avulla voit tietenkin selata palvelussa olevien muiden käyttäjien profiileja. Tämän lisäksi sinulla on mahdollisuus tykätä muiden käyttäjien profiileista.

Näitä tykkäyksiä on toisaalta käytössäsi rajallinen määrä. Saat myös päivittäin yhden supertykkäyksen, jonka voit antaa haluamallesi käyttäjälle.

Supertykkäyksen saanut käyttäjä saa aina asiasta ilmoituksen, eli he tulevat näkemään profiilisi lähes saman tien seuraavalla käyttökerrallaan.

Ilmaisversio mahdollistaa myös keskustelun niiden henkilöiden kanssa, jotka ovat jo ”matchanneet” kanssasi.

Tinder kokemuksia - hyvät ja huonot puolet

Plussat:

Miinukset:

Sovellus on helppokäyttöinen

Palvelun käyttäjien keskuudessa ulkonäkö on yleensä tärkein kriteeri

Palvelun ilmaiset ominaisuudet ovat laajat ja kattavat

Käyttäjistä moni on jo varattuja, jotka saattavat hakea vain hetken hupia

Palvelussa on käyttäjiä runsain mitoin ympäri Suomea ja maailmaa

Pidempiaikaista parisuhdetta on suhteellisen vaikea löytää

Tinderistä voi löytää seuraa nopeasti ja helposti

Yhteenveto

Tinder on enimmäkseen nuorille ja pinnallisempaa seuraa etsiville tarkoitettu deittisovellus. Tinderistä voi kuitenkin löytää myös pidempiaikaista seuraa ja käyttäjiä löytyy kaikista ikäluokista.

Tinderin suuri vahvuus onkin sen käyttäjäkunnan laajuus sekä maantieteellinen kattavuus yli eri maiden rajojen.

Tinderissä kuitenkin ulkonäkökeskeisyys on suuressa roolissa ja sen vuoksi osumia voi olla vaikeaa saada tavallisen näköisenä. Oikeanlaiset kuvat kuitenkin auttavat ”matchien” saamisessa, joten niihin kannattaa panostaa.

Tinderistä on olemassa myös maksullisia versioita, jotka tarjoavat erilaisia lisäominaisuuksia käyttöösi.

Suosittelemme Tinderiä ensisijaisesti kaikille tylsistyneille ja kevyempää seuraa etsiville sinkuille.

Jos kuitenkin etsit seuraa tositarkoituksella, kannattaa kokeilla mieluummin E-kontaktia tai Eliittikumppania, sillä pintaliitäjiä ja pelkkää seksiseuraa etsiviä on näissä deittipalveluissa paljon vähemmän.