Deittisivut mahdollistaa toisiin tutustumisen netissä

Deittisivustot Suomessa! Parhaat deittisivut vuonna 2024

Nykyaikainen nettideittailu on monille tuttua puuhaa, mutta sen ”juuri oikean” löytäminen onkin verrattain haastavaa. Pelkkä deittisivustolla oleminen ei auta löytämään unelmiensa rakkautta, vaan deittisovelluksia on osattava hyödyntää oikealla tavalla, jotta löytäisi itselleen täydellisen kumppanin.

Monet deittisivut on suunnattu tietyn tyyppisille ihmisille ja tietynlaisista ihmisistä kiinnostuneille. Sovellusviidakossa harhaileminen voi olla turhauttavaa varsinkin, jos hakusessa on vakavampi parisuhde.

Välillä saattaa tuntua, että muita onnistaa rakkaudessa itseään paljon helpommin. Ei kuitenkaan kannata huolestua, jos heti ei tärppää, sillä oikeasti hyvin moni joutuu käymään paljon ehdokkaita ja treffikumppaneita läpi löytääkseen itselleen sopivan kumppanin deittisivustoilta.

Olemme kuitenkin apunasi löytämään sinulle paras kumppani. Olemme siksi koonneet tälle sivulle tietoa erilaisista deittisivustoista ja listanneet parhaat deittisivut erilaisille ihmisille.

Sisällysluettelo

Millaisia treffisivustoja on olemassa?

Nykyaikana on olemassa valtava määrä erilaisia treffisivustoja, jotka on suunnattu monille eri kohderyhmille. Erilaisia sivustoja on kohdennettu käyttäjille niin iän, sukupuolen, suhteen vakavuuden, kuin seksuaalisen suuntautumisen perusteella.

Treffisivustoista kannattaakin valita juuri omiin tarpeisiin ja mieltymyksiin sopiva deittisivu, josta löytyy mahdollisimman paljon samanhenkisiä ihmisiä. Koska käyttäjien suuri määrä mahdollistaa sivustojen erikoistumisen tiettyihin asiakasryhmiin, on pienillekin kohderyhmille tarjolla omia deittisivustoja.

Markkinoilta löytyy esimerkiksi akateemisille sinkuille suunnattu Eliittikumppani -sivusto, vanhemmille ihmisille tarkoitettu 50PlusMatch palvelu ja pettämiseen tarkoitettu Victoria Milan deittisivusto. Sivustoja käyttäessä kannattaakin muistaa millä mielellä muut ovat liikenteessä.

Mitkä sitten ovat parhaimmat sivustot eri kohderyhmille?

Treffisivustot ovat palveluna yhtä vanhoja kuin Internet itse, mutta deittisivustot ja niiden toiminnot ovat muuttuneet todella paljon sitten ensimmäisten treffisivustojen ilmestymisen.

Käyttämällä nettideitti -sivustoa, joka on tehty kaltaisillesi ihmisille tai tarkoitettu sellaisten suhteiden löytämiselle, joista haaveilet, on helpompaa löytää juuri sinulle sopivin kumppani. Olemme siksi listanneet alle suosittuja deittisivustoja kaikenlaisille ihmisille.

Deittisivuja on tarjolla kaikenlaisille ihmisille

1. Eliittikumppani – paras deittisivusto tosirakkautta etsiville

Paras treffisivusto miehille

Miehille nettideittailu on usein vaikeampaa kuin naisille. Joillain sivustoilla on paljon botteja, trolleja tai sisällöntuottajia, jotka esittävät naisia, mutta todellisuudessa kyseessä on huijaus tai he markkinoivat jotain tuotteita myydäkseen niitä.

Myös aitojen käyttäjien kanssa voi olla haastavaa luoda oikeanlainen yhteys. Naisilla on usein parempi mahdollisuus valita, kenen kanssa haluaa olla yhteydessä, ja kenet haluaa tavata.

Mikään treffisivusto ei ole 100 % vapaa näistä ongelmista, mutta esimerkiksi Eliittikumppani tekee valtavasti töitä saadakseen pidettyä huijarit, botit, valeprofiilit ja häiriköt poissa alustaltaan. Lue Eliittikumppani kokemuksia täältä ja tee ilmainen profiili palveluun.

2. E-Kontakti – naisille sopiva deittisivu

Naisten voi olla paljon helpompaa saada kiinnostusta osakseen treffisivustoilla, mutta se ei tarkoita, että tapaaminen tai suhteen muodostaminen olisi oikeasti helppoa. Monet naiset kyllä saavat paljon huomiota treffisivustoilla, mutta osa kokee saavansa aivan liikaa negatiivista huomiota.

Ei toivottuja viestejä, kuten seksuaalissävytteiset kuvat tai muut häirinnän muodot voivat olla ahdistavaa ja tehdä treffipalveluissa olemisesta hankalaa. Varsinkin potentiaalisten kumppaneiden löytäminen voi käydä haastavaksi epätoivottujen viestien seasta.

Onneksi jotkut treffisivustot on suunniteltu vähentämään tällaista käytöstä. E-Kontakti.fi on deittisivusto, jossa naiset voivat viestitellä turvallisin mielin.

3. Victoria Milan – paras treffisivusto seikkailuseuran hakuun

Victoria Milan kokemuksia

Victoria Milan on varatuille ja seksiseuraa hakeville luotu deittisivusto. Yllättävää kyllä, Victoria Milan on yksi suosituimmista deittisivuista Suomessa, joten kyseessä on todella suosittu petipuuhista kiinnostuneiden ihmisten deittisivu.

Sivusto sopii niin varatuille, sinkuille kuin myös pariskunnillekin, jotka eivät ole liikkeellä vakavin mielin. Victoria Milaniin ei siis mennä hakemaan parisuhdetta vaan seikkailunhaluisempaa deittiseuraa.

Palvelussa yksityisyyteen liittyvät seikat on myös huomioitu, eli voit esimerkiksi itse päättää kenelle käyttäjille kuvasi esitetään ja kenelle ei. Lue lisätietoja ja kokemuksia Victoriamilan.fi -sivustosta täältä.

4. 50PlusMatch - iäkkäille tarkoitettu deittisivu

Monesti ei tulla ajatelleeksi, että ikääntyneet ja eläkeläiset ovat myös aktiivinen kohderyhmä treffipalveluiden käyttäjien keskuudessa. Monet seniorit ovatkin kiinnostuneita löytämään uuden kumppanin.

Jopa vuosikymmeniä onnellisessa suhteessa olleet voivat olla kiinnostuneita löytämään uuden rakkaan. Varsinkin jos oma kumppani on menehtynyt vanhalla iällä, samassa asemassa olevien ihmisten kanssa jutteleminen ja heidän tapaamisensa voi hyvinkin auttaa jaksamaan päästä ylitse menetyksestä.

Senioreille tarkoitettujen nettisivustojen tarkoitus onkin helpottaa ikäihmisten turvallista tapaamista toistensa kesken. Yksi tällaisista sivustoista on 50PlusMatch.fi ja se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen deittisivu.

5. Academic Singles – treffisivu akateemisille sinkuille

Eikö perinteisten deittisivujen seura stimuloi älyllisesti? Silloin kannattaa harkita rekisteröitymistä korkeakoulutettujen sinkkujen omalle deittisivustolle, jolla on reilu 50 000 käyttäjää Suomessa.

Olitpa sitten itse esimerkiksi insinööri tai konsultti, tuo Academic Singles treffisivusto älykkäät sinkut ulottuvillesi. Kokeile palvelua ilmaiseksi alla ja ala etsimään kiinnostavaa deittiseuraa valitsemillasi hakukriteereillä.

6. Bumble - ilmainen deittisivusto vakaville suhteille

Monia ihmisiä kiinnostaa elämänkumppanin löytäminen, eikä pelkkä yhden illan juttu. Jos sinusta tuntuu, että olet pettynyt moniin tunnettuihin ja suosittuihin sivustoihin, saattaa olla, että olet käyttänyt sivustoa, jossa suurin osa ihmisistä on vain hetkellistä seuraa etsiviä.

Moni treffisivu onkin muuntunut käyttäjiensä mukana erityyliseksi, kuin alkuperäinen tarkoitus on ollut. Onneksi kuitenkin on olemassa sivustoja aidosti romantiikkaa ja vakavia ihmissuhteita etsiville ja voit löytää ihmisen, joka tuntee samoin sinua kohtaan. Yksi tällaisista sivustoista on Bumble, jossa suurin osa käyttäjistä etsivät aitoa rakkautta.

7. Valo - Kotisataman deittipalvelun oma deittisivu

VALO deitin toiminnot ja ominaisuudet

Oletko kyllästynyt törmäämään pinnallisiin ihmisiin deittipalveuissa? Oletko kristitty tai seuraatko kristyttjä arvoja? Silloin Valo deitti voi sopia sinulle.

Aiemmin ihmiset olivat todella skeptisiä sen suhteen, että olisi mahdollista päätyä avioliittoon jonkun kanssa, johon on törmännyt nettideittisivustolla. Tänä päivänä kuitenkin jopa noin 30 % uusista avioliitoista on parisuhteita, jotka ovat saaneet alkunsa erilaisilla deittisivustoilla.

Ihmiset ovatkin ymmärtäneet, että on oikeasti mahdollista tavata ”se oikea” verkossa ja sen ansiosta onkin olemassa isot markkinat tämän tyyppisille deittipalveluille. Käyttämällä palvelua, jonka tarkoituksena on auttaa ihmisiä nimenomaan tapaamaan mahdollisia tulevia puolisoitaan, vältyt tapaamasta ihmisiä, jotka ovat etsimässä vain hetkellistä huvitusta.

Yhteisen päämäärän tavoitteleminen onkin paljon helpompaa, jos molemmat myös tietävät mitä toinen elämältään haluaa. Jos olet kristillinen sinkku ja tavoitteenasi on löytää suhde, joka johtaa avioliittoon on Valo deitti hyvä vaihtoehto.

8. Grindr - treffisivusto LGBTQ+ ihmisille

LGBT-yhteisö on kasvanut valtavasti viime vuosien aikana ja tämä näkyy myös erilaisten heille suunnattujen seuranhakusivustojen tarjonnassa. Vaikka onkin hyvä asia, että käyttäjien määrä kasvaa, moni silti arvioi heidän määränsä runsaasti yläkanttiin.

Keskimäärin ihmiset arvioivat LGBT-ihmisten määräksi noin 25 % aikuisväestöstä, mutta todellisuudessa määrä on noin 3,5 %. Tämän vuoksi LGBT-ihmisten onkin hankalaa tavata kumppaneita ”tavallisilla” deittisivustoilla, jotka on suunniteltu cisgender -heteroseksuaalisille suhteille.

Onneksi yhteisön jäsenet ovat tunnistaneet tämän ongelman ja luoneet deittisivustoja muille kuin heteronormatiiviin sopiville ihmisille. Nämä sivustot on tarkoitettu luomaan turvallisiksi tiloiksi, joissa LGBT-ihmiset voivat löytää kumppaneita ilman pelkoa häirinnästä ja yhteenotoista ihmisten kanssa, jotka eivät kuulu samaan yhteisöön tai jopa ovat niitä vastaan.

Kenties tunnetuin LGTBTQ+ ihmisille suunnattu deittisivusto on Grindr.

9. Match.com - maailman vanhin suosittu deittisivu

Rekisteröinti match.com palveluun

Match.com on yksi suosituimmista deittisivustoista kautta aikojen. Deittisivu julkaistiin jo vuonna 1995 ja se on kerännyt toimintansa aikana jo yli kymmenen miljoonaa sinkkua paveluun. Match.com deittisivu sopii etenkin paljon matkustaville suomalaisille ja heille, jotka tykkäävät ulkomaalaisista sinkuista, sillä suurin osa sivuston käyttäjistä on ulkomaalaisia.

Lue kokemuksia Match.com deittisivustosta täältä ja avaa ilmainen tili palveluun alla olevan linkin kautta.

10. Ashley Madison – salaista seuraa aikuisille

Vaikka emme hyväksy minkäänlaista pettämistä, fakta on se, että monet suomalaiset haluavat etsiä salaista seuraa netistä. Olemme siksi lisänneet Top-10 deittisivut listamme pohjalle Ashley Madison -deittisivuston.

Kyseessä on erityisesti salaseuran hakemiseen tarkoitettu seuranhakusivusto, jolla on jo yli 200 000 käyttäjää Suomessa. Viime vuosina sivustosta on siis tullut todellinen kilpailija toiselle tunnetulle salaseurasivustolle, Victoria Milanille.

Miten deittisivustoilla menestyy parhaiten? 3 tärkeintä vinkkiä

Nettideittailussa profiililla saadaan aikaan ensivaikutelma, jonka tarkoituksena on kiinnittää toisen ihmisen huomio. Kuitenkin yllättävän usein profiiliin jätetään panostamatta ja sitten ihmetellään, miksei kovin moni ole kiinnostunut. Profiiliin, tekstiin ja kuviin kannattaakin panostaa, jotta erottuu positiivisesti muista tarjolla olevista kumppaniehdokkaista.

Onneksi erilaisten palveluiden käyttäminen ei ole rakettitiedettä ja niistä on helppoa ottaa irti io hyöty. Kun olet saanut valittua parhaiten tarpeitasi vastaavan sovelluksen käyttöösi, on aika aloittaa sen käyttö. Mutta miten saat luotua itsestäsi parhaimman vaikutelman ja hyödynnettyä potentiaaliasi parhaiten?

Tässä sinulle kattava listaus neuvoja ja vinkkejä niin erilaisten sovellusten löytämiseen, käyttöön, sekä niiden toimintojen hyödyntämiseen paremmin, että yleisiä vinkkejä erottautumiseen ja paremman lopputuloksen saavuttamiseen. Jos nämä vinkit eivät riitä deitin löytämiseen, löydät lisää vinkkejä deittiblogistamme.

1. Kuvat kannattaa valita huolella

Kuvat kannattaa valita deittisivustoille huolella

Kuvat ovat deittisovellusten käytössä erittäin tärkeitä. Kuvattomat profiilit usein hylätään todella nopeasti, jopa alle sekunnissa, eli ihmiset eivät kiinnostu kuvattomista profiileista käytännössä ollenkaan.

Olet varmaan selannut tai nähnyt jonkun muun selaavan Tinderiä? Profiileja käydään lävitse nopeaan tahtiin ja iso osa niistä hylätään sekunneissa.

Ensimmäinen kuva profiilissa kannattaakin olla mahdollisimman houkutteleva, jotta ihmiset selaisivat profiiliasi pidemmälle. Varsinkin juuri ensimmäiseen kuvaan kannattaa oikeasti panostaa mahdollisimman paljon, jotta profiili olisi mahdollisimman houkutteleva.

Kasvokuva on myös tärkeä. Aurinkolasit tai hämärässä otetut kuvat eivät usein houkuttele ketään ja ne saatetaan skipata hyvin nopeasti. Kasvokuvaan kannattaakin siis panostaa ja laittaa profiiliin vähintään yksi kuva, jossa kasvosi näkyvät kunnolla.

Jos sinulla ei ole tallessa hyviä kuvia itsestäsi, kannattaa panostaa uusien ottamiseen. Älä myöskään muokkaa kuvaa ja pidä huolta, että profiilissasi on mahdollisimman tuore otos. Kukaan ei pidä tilanteesta, jossa treffikumppanin kuva paljastuu olevan 10 vuotta nuorempana ja 20 kiloa kevyempänä otettu.

Varsinkin miesten kannattaa laittaa myös aktiivisuudesta ja erilaisista harrastuksista ilmaisevia kuvia, jotka kertovat, että teet muutakin kuin vain makaat kotona sohvalla. Miesten osuus deittipalveluissa on kohtalaisen suuri, arviolta noin 60–70 prosenttia, joten kuviin kannattaa panostaa.

2. Chattailu ja profiiliteksti kannattaa pitää sopivan rentona

Profiilitekstin, kuten viestittelynkään ei kannata olla liian vakavaa. Pieni huolettomuus ja huumori toimivat usein paljon paremmin kuin virallisen kuuloiset listat ja CV-mäiset esittelytekstit.

Tunteita herättävät tekstit ovat myös hyviä ja niitä kannattaa miettiä, jotta varsinkin naiset kiinnostuisivat profiilista. Naiset saattavat kiinnostua profiilista aiheutti se positiivisia tai negatiivisia tunteita, kunhan se aiheuttaa tunteita johonkin suuntaan.

Profiiliteksti onkin kuin traileri, jossa on parhaita paloja itsestäsi, muttet kuitenkaan paljasta ihan kaikkea. Näin pidät toisen mielenkiintoa yllä ja sama pätee myös chattaillessa toisen kanssa.

Keskustelu kannattaa pitää kevyenä ja pyrkiä mahdollisimman pian tapaamaan kasvotusten. Kasvotusten näkeminen auttaa kertomaan pitääkö toisesta todella ja kenties toimivatko kemiat mahdollistaen tapaamisen uudelleen.

3. Aloita erottautuvalla viestillä

Oikeasti hyvän ensivaikutelman luomiseksi ensimmäisen viestin kannattaa olla muutakin kuin pelkkä ”moi”. Varsinkaan jos et ole se lihaksikas ja tatuoitu adonis, kannattaa siis viestiin panostaa edes vähän.

Deittisivuilla viestittely on usein todella hektistä ja ”moi” viestit hukkuvat kiinnostavampien viestien sekaan. Erottuva ja sisällöltään mukavasti huomiota herättävä viesti saa todennäköisemmin vastauksen.

Ensimmäinen viesti voi esimerkiksi olla kehu tai vaikka kysymys jostain toisen profiilissa olevasta asiasta. Ympäripyöreät ”mitä kuuluu?” tai ”Miten menee?” kysymykset on helppoa sivuuttaa ja mahdollisesti oikeasti potentiaaliset kumppaniehdokkaat pysyvät ulottumattomissa.

Jos et saa viestiisi vastausta, kannattaa suosiolla antaa olla ja siirtyä seuraavan profiilin pariin. Myöskään matchin saaminen toisen henkilön kanssa ei tarkoita vielä mitään. Moni ”swaippaakin” huolettomasti kaikki vähänkään kiinnostavat profiilit oikealle saadakseen mahdollisimman paljon matcheja.

Millaiset ihmiset pärjäävät parhaiten deittisivuilla?

Niinkin karulta kuin se kuulostaa, todellisuudessa parhaiten treffipalstoilla pärjäävät ne kaikista parhaimman näköiset miehet ja naiset. Usein he eivät ole kauaa sinkkuna ja löytävätkin toisensa nopeasti.

Kuitenkin suurin osa on muuta kuin tätä ihmisryhmää ja oikeasti kaikilla on mahdollisuus löytää joku rinnalleen, vaikka se veisikin aikaa.

Monesti niinsanotusti ”tavalliset” naiset kyllä saavat hyvin matcheja hyvännäköisten miesten kanssa, mutta todennäköisyys oikean parisuhteen muodostamiseen on lopulta pieni. Usein tämä johtuu juuri siitä, että miehiä on treffipalveluissa määrällisesti naisia hyvin paljon enemmän ja hyvän näköiset miehet etsivät usein yhden illan juttuja.

Seuranhakusovelluksia käyttäessä on myös helppoa jäädä etsimään ”parempaa vaihtoehtoa” ja lopulta kukaan ei oikein tunnu kelpaavan. Valikoiman laajuus saakin usein aikaan harhan siitä, että täydellinen vaihtoehto on helposti saavutettavissa, vaikka todellisuudessa niin ei olisi.

Deittipalveluiden maailma onkin loppuunsa hyvin raakaa ja vaatii hermoja ja malttia löytää se oikea itselle.

Miten treffisivustoilla kannattaa käyttäytyä?

Deittisivuilla kannattaa käyttäytyä hyvin

Ole kohtelias muita kohtaan, äläkä yritä väkisin saada yhteyttä toiseen, jos hän ei halua kommunikoida kanssasi. Ketään ei voi pakottaa pitämään toisesta ja häiritsevä käytös ei ole ollenkaan suotavaa.

Yleensä häiritsevästä käytöksestä on mahdollista tehdä ilmianto, joten häiritsevästi käyttäytyvät käyttäjät on mahdollista sulkea pois palvelusta. Varsinkin jos häiritsevä käytös on jatkuvaa tai toistuu kielloista huolimatta, kannattaa tehdä ilmoitus ylläpidolle.

Muista kunnioittaa toista ja toisen omaa tilaa, äläkä mene haukkumaan toisia käyttäjiä. Jokainen on omanlaisensa ja jokainen ansaitsee elämäänsä rakkautta. Jos et pidä toisesta tai toisen ulkonäöstä, muista että myöskään kaikki eivät pidä sinusta tai ulkonäöstäsi ja mieltymykset ovat yksilöllisiä.

Älä myöskään lähetä toiselle sellaisia kuvia, joita hän ei halua nähdä. Pyytämättä lähetetyt alastonkuvat tai kuvat sukuelimistä ovat monen mielestä oikeasti häiritseviä ja epätoivottuja. Älä siis lähetä niitä, ellei toinen niitä oikeasti halua nähdä.

Usein kysytyt kysymykset deittisivustoista

Nettideittailu on Internetin kautta tapahtuvaa tapailua, joka yleensä tapahtuu deittailua varten kehitetyn sovelluksen tai sivuston kautta. Nettideittailun päätarkoitus on helpottaa tutustumista ja johtaa tapaamiseen tosielämässä.
Yhtä oikeaa vastausta parhaan deittisivuston löytämiselle ei ole. Mieti mitä olet etsimässä ja mitä haluat deittisivustolta. Omaan tarpeeseen soveltuva palvelu kannattaa etsiä hakukoneella tai esimerkiksi hankkimalla tietoa vertailusivustoilta tai keskustelupalstoilta. Parhaiten itselle paras sivusto löytyy vain kokeilemalla.

Profiilin täyttämiseen kannattaa panostaa ja tehdä se kunnolla. Kunnollinen, mutta rento esittelyteksti ja hyvät, muokkaamattomat, tuoreet ja varsinkin sellaiset kuvat, joissa kasvot näkyvät kunnolla, ovat omiaan parantamaan mahdollisuuksia matchin saamiseksi.

Tekstin kannattaa sisältää hyvin tietoa esimerkiksi mielenkiinnon kohteista ja harrastuksista, mutta kuitenkaan ei liian tarkasti kertoa kaikkia yksityiskohtia elämästäsi. Tutustuminen on sitä varten, että toinen opittaisiin tuntemaan paremmin.

Kyllä, vakavamman parisuhteen löytäminen deittipalveluiden kautta on mahdollista. Osa palveluista on varta vasten keskittynyt vakavamman parisuhteen etsijöitä varten. Kuitenkin totta kai on mahdollista löytää kumppani myös muiden palveluiden kautta, joten älä menetä toivoasi, vaikka heti ei tärppäisi.

Ole kohtelias, yritä erottautua positiivisesti ja kuuntele toista. Kunnioita toista ja toisen omaa tilaa, älä siis lähetä häiritseviä tai esimerkiksi töksäyttäviä ”läheks panee?” viestejä, äläkä varsinkaan lähetä alastonkuvia, ellei niitä erikseen sinulta pyydetä. Kohteliaisuudella ja hyvällä käytöksellä on mahdollista päästä pitkälle ja saada nainen kiinnostumaan sinusta.

Keskustelu kannattaa aloittaa positiivisesti, rennosti ja mukavasti. Toisen profiili kannattaa katsoa lävitse ja esimerkiksi kysyä jotain siihen liittyvää lisätietoa.

Liian töksäyttävä tai intiimiksi menevä kysymys todennäköisesti saa toisen vaivaantuneeksi tai välttämään takaisin vastaamista kokonaan. Myös liian lyhyet ”Moi” viestit kannattaa jättää laittamatta ja panostaa muutama sana enemmän. Todennäköisyys vastauksen saamiseksi kasvaa silloin huomattavasti!