Match.com kokemuksia ja pikaopas palvelun käyttöön

Yksi maailman suosituimmista ja vanhimmista netissä toimivista seuranhakupalveluista on yhdysvaltalainen Match.com. Deittipalvelu on perustettu vuona 1993 ja Suomessa treffisivusto avattiin vuonna 2002, eli jo kaksi vuosikymmentä sitten. Sivusto on erittäin suosittu ja sen suosiosta kertoo se, että sivuston on aiempina vuosina hyvin useasti ollut 500 suosituimman nettisivuston joukossa.

Deittisivustolla on laaja suomalaisten asiakkaiden käyttäjäkunta ja Suomessa palvelu sijoittuu viiden suosituimman palvelun joukkoon. Suomalaisia käyttäjiä palvelulla on suurinpiirtein 100 000, joten seuraa varmasti löytyy sivustolta.

Match.com on tarkoitettu käyttäjille, jotka todella etsivät seuraa tositarkoituksella. Palvelu on siis suunnattu pidempiaikaista parisuhdetta etsiville, eikä lyhytaikaiseen seuranhakuun, kuten vaikkapa Tinder ja muut vastaavat sovellukset.

Suomessa käyttäjäkunta keskittyy lähinnä pääkaupunkiseudulle, sekä muihin suurimpiin kaupunkeihin, kuten Tampereelle ja Turkuun. Deittipalvelussa voit kuitenkin myös hakea seuraa ulkomailta, joten tarjonta ei rajoitu pelkästään Suomen rajojen sisäpuolelle.

Palveluun luotavat profiilit tarkastetaan ylläpidon toimesta ja tämän ansiosta häiriköivät käyttäjät, sekä valeprofiilit ovat harvassa. Tarkoituksena on pitää sivusto asiallisena ja turvallisena jokaiselle käyttäjälle.

Tällä sivulla käymme läpi erilaisia Match.com kokemuksia ja jaamme tietoa palvelun käytöstä. Arvostelun luettuasi tiedät sopiiko sovellus sinulle.

Match.com perustiedot

Miten Match.comiin rekisteröidytään?

Rekisteröinti match.com palveluun

Match.com tarjoaa ilmaisen rekisteröitymisen kaikille vähintään 18-vuotiaille. Deittipalveluun rekisteröidytään 3 helpon vaiheen kautta, tämän vieden aikaa vain muutamia minuutteja. Palveluun ei siis tarvitse täyttää hirveää määrää tietoja, sillä pakollisia kerrottavia asioita ovat vain:

 • Sukupuolesi
 • Asuinpaikkasi
 • Sähköpostiosoitteesi
 • Haluamasi käyttäjätunnus

Täytettyäsi nämä tiedot pääset ohjattuun profiilin luomiseen. Itse profiilia ei ole pakollista täyttää kokonaan liittymisen alussa, mutta sinun on pakko ladata profiilikuva, sillä muuten et voi aloittaa palvelun käyttöä. Kuvattomat profiilit yleensä muutenkin saavat huomattavasti vähemmän yhteydenottoja, joten toisaalta tämä parantaa palvelun ja käyttäjien laatua. Kuvan lataamisen jälkeen voit halutessasi aloittaa palvelun käytön heti.

Jos kuitenkin haluat olla huolellinen ja saada profiilistasi monipuolisen ja uskottavan, kannattaa profiilin täyttämiseen varata jonkin verran aikaa ja täydentää tietojasi enemmän. Tietoihin voit täydentää mm tupakoitko, käytätkö alkoholia ja jos, minkä verran, sekä oletko halukas hankkimaan lapsia. Voit täydentää myös tietoja ruumiinrakenteestasi, sekä erilaisia kiinnostuksenkohteitasi.

Kun olet luonut profiilin, pääset heti käyttämään sivustoa ja tutustumaan muiden käyttäjien profiileihin.

Sivuston käytettävyys ja ulkoasu

Deittipalvelu selkeä ja rakennettu hyvin käyttäjäystävälliseksi. Etusivulta löytyvät kätevästi kaikki sellaiset tarvittavat toiminnot, joita voisi olettaakin.

Etusivu näyttää heti onko sinulle tullut viestejä ja jos, kuinka paljon. Näet myös kuinka paljon paikalla on muita käyttäjiä, vierailut sivuillasi, sekä chatin, flirtit ja omat suosikkisi.

Etusivu tarjoaa myös käyttöön pikahaun, jonka avulla voit nopeasti etsiä esimerkiksi muita käyttäjiä. Pikakatsauksen avulla voit nopeasti nähdä suositut profiilit, joista mahdollisesti voisit pitää. Näet etusivulla myös jäseniä, jotka parhaillaan ovat online-tilassa ja voit näin helpommin saada aloitettua keskustelua ilman, että joudut odottamaan toisen käyttäjän kirjautumista palveluun.

Näiden lisäksi valikko tarjoaa nopean siirtymisen hakuun, sekä Affinity- ja Suffle-toiminnot, jotka tekevät palvelun käytöstä mielenkiintoista. Valikosta löydät myös pääsyn omiin tietoihisi, sekä profiiliisi ja pääset helposti täydentämään tietojasi. Käytön voikin siis sanoa olevan helppoa ja voit keskittyä sen oikean etsimiseen.

Match.com tarjoaa myös mobiilisovelluksen, jonka avulla voit jatkaa palvelun käyttöä missä ikinä liikutkin. Sovellus on helppokäyttöinen ja jatkaa siitä, mihin työpöytäsivusto jää. Mobiilisovelluksen avulla saat mukaasi kaikki samat ominaisuudet ja voit viestitellä muiden kanssa milloin tahansa, vaikka jatkaa keskusteluanne matkalla treffipaikalle.

Erilaiset toiminnot ja ominaisuudet

Toiminnot ja ominaisuudet deittipalvelussa

Match.com on hyvin onnistuneesti rakennettu treffisovellus sinkuille, joka palvelee deittailijoita monipuolisesti. Sen tarjoamat ominaisuudet ovat verrattain monipuoliset ja auttavat parantamaan mahdollisuuksia sen oikean löytämiseen.

Perusominaisuuksien ja perustoimintojen lisäksi palvelun maksullinen versio tekee siitä melko kattavan, lisäten paljon käytettävissä olevien toimintojen määrää.

Voit keksiä itsellesi nimimerkin, jolla käytät palvelua. Match.comissa nimimerkin vaihtaminen on tehty mahdolliseksi, joten jos tulevaisuudessa haluat, voit muuttaa nimimerkkisi. Nimimerkkiä ei useimmissa deittipaveluissa saa vaihdettua, joten treffipalveu antaa positiivisen vaihtoehdon tälle.

Profiilin täydentäminen on tehty hyvin helpoksi. Tietoja voit lisäillä ja täydennellä erilaisten monivalinta kysymysten avulla, sekä voit vapaasti kirjoittaa tekstiä itsestäsi. Vapaavalintainen profiiliteksti pystyy olemaan pituudeltaan 50 merkistä 1500 merkkiin ja voit kirjoittaa mitä vain itsestäsi haluat kertoa.

Monivalintaiset kuvaukset sopivat kertomaan harrastuksista ja elämäntavoista, sekä kiinnostuksenkohteista. Niiden avulla voi esimerkiksi kertoa mitä harrastat tai mistä asioista olet kiinnostunut. Tämä auttaa löytämään kumppaneita, jotka matchaavat samojen kiinnostuksen kohteiden puolesta.

Affinity

Affinity on Match.comin tarjoama yhteensopivuustesti, jonka avulla on mahdollista löytää yhteensopivia, samanhenkisiä käyttäjiä. Affinityssä teet kuusivaiheisen yhteensopivuustestin, jonka jälkeen sinulle ehdotetaan muita käyttäjiä, jotka voisivat sopia sinulle. Käyttäjät jakavat samanhenkisiä arvoja, mielipiteitä ja elämänkatsomuksen. Affinity mahdollistaakin löytämään tuhansien ja taas tuhansien käyttäjien joukosta sellaisia, jotka voisivat sopia sinulle.

Shuffle

Affinityn lisäksi Shuffle on deittipalvelun oma ominaisuus, jolla käyttäjiä voidaan haravoida. Shuffle näyttää sinulle päivittäin 100 mahdollisesti sinua kiinnostavaa profiilia, joista voit karsia haluamiasi valitsemalla kyllä tai ei. Saat Shufflen kautta näkyviisi toisesta käyttäjästä kuvan, sekä perustiedot, joiden pohjalta teet valinnat. Shuffle näyttää sinulle myös ketkä ovat tykänneet profiilistasi, sekä muistaa keistä itse olet tykännyt.

Profiilissa on erillinen osio mihin voi listata suosikkejaan pitämistään elokuvista, sarjoista, musiikista, sekä kirjoista. Palvelu antaakin tehdä profiilista täsmällisen ja laajan. Näin sen mahdollisen oikean löytäminen on helpompaa. Yhteiset kiinnostuksen kohteet ja harrastukset mahdollistavat todennäköisemmin pidempään kestävän parisuhteen, kuin jos yhteisiä asioita ja arvoja ei olisi.

Halutessasi voit laittaa profiiliisi kysymyksiä, joihin haluaisit muiden sinkkujen vastaavan. Näitä kysymyksiä voit valita valmiista kysymysvaihtoehdoista, tai voit keksiä aivan itse kysymyksiä. Kysymykset voivat olla vaikka ”Mikä on unelmiesi treffipaikka?”, ”Mikä on suosikkielokuvasi?” tai vaikka ”Pidätkö tenniksestä?”. Voit myös tallentaa toivomasi vastauksen näiden kysymysten yhteyteen, jotta muistat mitä vastausta alunperin ajattelit.

Kommunikointi deittipalvelussa

Yhteydenpito muiden käyttäjien kanssa on mahdollista viestitellen, chattaillen tai flirttaillen. Viestit ovat yksittäisiä, joihin toinen voi vastata nähdessään sen. Chattailu taas on reaaliaikaista viestittelyä, jolloin molempien on oltava paikalla. Sinun on myös mahdollista lähettää muille käyttäjille pyyntöjä nähdä hänen kuviaan.

Löytäessäsi kiinnostavan profiilin, on sinun mahdollista lisätä hänet suosikkeihin. Näin löydät hänen profiilinsa myös myöhemmin, jos et vielä halua tai uskalla aloittaa keskustelua.

Match.com:n haku on yhtiä deittipalveluiden parhaimmista. Palvelu mahdollistaa vapaan sanahaun, sekä voit monipuolisesti hakea monivalintakysymysten tai nimimerkkien perusteella. Useilla muilla palveluilla vapaa sanahaku ei ole mahdollista.

Match.com palvelun hinnasto

Voit liittyä Match.com sivustolle ilmaiseksi, jolloin voit katsella muiden käyttäjien profiileja, sekä lähettää heille flirttejä. Tämän lisäksi sinun on mahdollisuus käyttää Shufflea, lisätä muita suosikeiksi ja viestitellä sellaisten käyttäjien kanssa, jotka ovat hankkineet Premium-jäsenyyden. Muihin toimintoihin tarvitset Premium-jäsenyyden, jonka hinta korkea, mutta mitä pidemmän jakson valitset, sitä edullisemmaksi kuukausihinta muodostuu.

Match.com deitti hinnasto:

 1. 1kk tilaus 39,99€
 2. 3kk tilausjakso 59,97€ (19,99€/kk)
 3. 6kk tilausjakso 89,94€ (14,99€/kk)

Premium jäsenyyden hinnat ovat kohtuullisia. Lisäksi on mahdollista ostaa lisäpalveluita, joilla käytät palvelua paremmin ja tehokkaammin. Näitä vielä erillisiä lisäpalveluita ovat:

Plus-Lisäpalvelu:

 • Saat lukukuittaukset lähettämiisi viesteihin
 • Voit käyttää erillistä offline tilaa, jolloin et luonnollisestikaan näy muille online-tilassa
 • Saat halutessasi käytettäväksesi poissaolon hallinnan
 • Voit suodattaa ketkä saavat ottaa yhteyttä sinuun

Premium-Lisäpalvelu:

 • Voit keskustella kaikkien muiden palvelussa olevien jäsenten kanssa
 • Saat mahdollisuuden profiilisi nostamiseen muille esiteltyjen profiilien kärkeen
 • Saa profiiliisi ”Premium”-merkinnän

Boosteri-Lisäpalvelu

 • Nostaa profiilisi hakulistojen kärkeen
 • Saat lisää erilaista näkyvyyttä koko sivustolle
 • Nostaa profiilisi eri osioissa kärkeen

Maksutavat

Deittipalvelun maksullisen tilauksen voit maksaa seuraavilla maksutavoilla:

 • Visa
 • Mastercard
 • American Express (AMEX)

Maksullinen jäsenyys ja sen tilaus on automaattisesti uusiutuva ja jos perut tilauksen, pitää uusinta ottaa pois käytöstä asetusten kautta. Voit ottaa tilauksen uusiutumisen pois aikaisintaan 24 tunnin kuluttua maksusta tai viimeistään 48 tuntia ennen kuin tilaus olisi seuraavan kerran uusiutumassa.

Kokemukset Match.com -deittipalvelusta

Monilla ihmisillä on positiivisia match kokemuksia

Match.com on laajalla käyttäjämäärällään ja pitkäaikaisella, yli 20 vuoden kokemuksellaan vakiinnuttanut paikkansa deittipalveluiden maailmassa. Palvelua on helppo käyttää ja osumia saa yleensä hyvin. Match.com sivustoa arvostetaan laajalti sen luotettavuuden ja toimivuuden ansiosta ja netistä löytyykin erittäin positiivisia match kokemuksia. Sivustoa on helppoa käyttää myös muualla maailmalla ja ulkomaalaisiin käyttäjiin on helppoa tutustua sivuston avulla.

Huonoina puolina voisi mainita joidenkin ominaisuuksien maksullisuuden. Myös hinta voi tuntua korkeahkolta, mutta deittipalveluiden joukossa se on kohtuullisesta päästä.

Sivusto on tehokas ja toimiva, mahdollistaen kaiken ikäisten seuranhaun paikasta riippumatta. Suuren käyttäjämäärän ansiosta osumia on helppoa saada, joten deittipalvelua voi suositella niille, jotka todella haluavat löytää pidempiaikaisen ihmissuhteen.