Match.com: kokemuksia ja pikaopas palvelun käyttöön

Yksi maailman suosituimmista ja vanhimmista netissä toimivista seuranhakupalveluista on yhdysvaltalainen Match.com. Deittipalvelu on perustettu vuonna 1993 ja Suomessa treffisivusto avattiin vuonna 2002, eli jo kaksi vuosikymmentä sitten. Sivusto on erittäin suosittu, ja sen suosiosta kertoo esimerkiksi se, että sivuston on aiempina vuosina hyvin useasti ollut 500 suosituimman nettisivuston joukossa.

Deittisivustolla on myös laaja suomalaisten asiakkaiden käyttäjäkunta ja Suomessa palvelu sijoittuukin viiden suosituimman palvelun joukkoon. Suomalaisia käyttäjiä palvelulla on suurinpiirtein 100 000, joten seuraa löytyy sivustolta melko varmasti.

Match.com on tarkoitettu käyttäjille, jotka etsivät seuraa tositarkoituksella. Palvelu on siis suunnattu pidempiaikaista parisuhdetta etsiville, eikä lyhytaikaiseen seuranhakuun, kuten vaikkapa Tinder ja muut vastaavat sovellukset.

Suomessa käyttäjäkunta keskittyy lähinnä pääkaupunkiseudulle, sekä muihin suurimpiin kaupunkeihin, kuten Tampereelle ja Turkuun. Deittipalvelussa voit kuitenkin myös hakea seuraa ulkomailta, joten tarjonta ei rajoitu pelkästään Suomen rajojen sisäpuolelle.

Palveluun luotavat profiilit tarkastetaan ylläpidon toimesta, ja tämän ansiosta häiriköivät käyttäjät sekä valeprofiilit ovat harvassa. Tarkoituksena on pitää sivusto asiallisena ja turvallisena jokaiselle käyttäjälle.

Tällä sivulla käymme läpi erilaisia Match.com kokemuksia ja jaamme tietoa palvelun käytöstä. Arvostelun luettuasi tiedät paremmin sopiiko sovellus sinulle.

Match.com perustiedot

Miten Match.comiin rekisteröidytään?

Rekisteröinti match.com palveluun
Match.com tarjoaa ilmaisen rekisteröitymisen kaikille vähintään 18-vuotiaille. Deittipalveluun rekisteröidytään 3 helpon vaiheen kautta, tämän vieden aikaa vain muutamia minuutteja. Palveluun ei siis tarvitse täyttää hirveää määrää tietoja, sillä pakollisia kerrottavia asioita ovat vain:

Täytettyäsi nämä tiedot pääset ohjattuun profiilin luomiseen. Itse profiilia ei ole pakollista täyttää kokonaan liittymisen alussa, mutta sinun on pakko ladata ainakin profiilikuva ennen palvelun käytön aloittamista.

Kuvattomat profiilit yleensä muutenkin saavat huomattavasti vähemmän yhteydenottoja, joten kuvan lisääminen profiiliin parantaa saman tien palvelun ja käyttäjien laatua. Kuvan lataamisen jälkeen voit halutessasi aloittaa palvelun käytön heti.

Jos kuitenkin haluat olla huolellinen ja saada profiilistasi monipuolisen ja uskottavan, kannattaa profiilin täyttämiseen varata jonkin verran aikaa ja täydentää tietojasi enemmän. Tietoihin voit lisätä mm. tupakoitko, käytätkö alkoholia ja, jos, minkä verran, sekä oletko esimerkiksi halukas hankkimaan lapsia. Voit täydentää myös tietoja ruumiinrakenteestasi, sekä tietenkin erilaisia kiinnostuksenkohteitasi.

Kun olet luonut profiilin, olet valmis käyttämään sivustoa ja tutustumaan muiden käyttäjien profiileihin.

Sivuston käytettävyys ja ulkoasu

Match.com -sivusto on selkeä ja rakennettu hyvin käyttäjäystävälliseksi. Etusivulta löytyvät kätevästi kaikki sellaiset tarvittavat toiminnot, joita voisi olettaakin.

Näet heti etusivulta onko sinulle tullut uusia viestejä ja montako niitä on. Näet myös kuinka paljon paikalla on muita käyttäjiä, vierailut sivullasi, sekä chatin, flirtit ja omat suosikkisi.

Etusivu tarjoaa käyttöön myös pikahaun, jonka avulla voit nopeasti etsiä esimerkiksi muita käyttäjiä. Pikakatsauksen avulla voit nopeasti nähdä suositut profiilit, joista mahdollisesti voisit pitää. Näet etusivulla myös jäseniä, jotka parhaillaan ovat online-tilassa ja voit näin helpommin saada aloitettua keskustelua ilman, että joudut odottamaan toisen käyttäjän kirjautumista palveluun.

Näiden lisäksi valikko tarjoaa nopean siirtymisen hakuun, sekä Affinity- ja Shuffle-toiminnot, jotka tekevät palvelun käytöstä mielenkiintoista. Valikosta löydät myös pääsyn omiin tietoihisi, sekä profiiliisi ja pääset helposti täydentämään tietojasi. Käytön voi siis todellakin sanoa olevan helppoa, jättäen runsaasti aikaa keskittyä sen oikean etsimiseen.

Match.com tarjoaa myös mobiilisovelluksen, jonka avulla voit jatkaa palvelun käyttöä missä ikinä liikutkin. Sovellus on helppokäyttöinen ja jatkaa siitä, mihin työpöytäsivusto jää. Mobiilisovelluksen avulla saat mukaasi kaikki samat ominaisuudet ja voit viestitellä muiden kanssa milloin tahansa, vaikka jatkaa keskusteluanne matkalla treffipaikalle.

Erilaiset toiminnot ja ominaisuudet

Toiminnot ja ominaisuudet deittipalvelussa

Match.com on hyvin onnistuneesti rakennettu treffisovellus sinkuille, joka palvelee deittailijoita monipuolisesti. Sen tarjoamat ominaisuudet ovat verrattain monipuoliset ja auttavat parantamaan mahdollisuuksia sen oikean löytämiseen.

Perusominaisuuksien ja perustoimintojen lisäksi palvelun maksullinen versio tekee siitä melko kattavan, lisäten paljon käytettävissä olevien toimintojen määrää.

Voit keksiä itsellesi nimimerkin, jolla käytät palvelua. Match.comissa nimimerkin vaihtaminen on tehty mahdolliseksi, joten voit tulevaisuudessa myös muuttaa nimimerkkiäsi. Nimimerkkiä ei useimmissa deittipaveluissa saa vaihdettua, joten Match.com antaa positiivisen vaihtoehdon tälle.

Profiilin täydentäminen on muutoinkin tehty hyvin helpoksi. Tietoja voit lisäillä ja täydennellä erilaisten monivalintakysymysten avulla, ja lisäksi sinulla on mahdollisuus kirjoittaa tekstiä vapaasti. Vapaavalintainen profiiliteksti pystyy olemaan pituudeltaan 50 merkistä 1500 merkkiin ja voit kirjoittaa siihen mitä vain itsestäsi haluat kertoa.

Monivalintaiset kuvaukset sopivat kertomaan harrastuksista ja elämäntavoista, sekä kiinnostuksenkohteista. Niiden avulla voi esimerkiksi kertoa mitä harrastat tai mistä asioista olet kiinnostunut. Tämä auttaa löytämään kumppaneita, jotka matchaavat samojen kiinnostuksen kohteiden puolesta.

Affinity

Affinity on Match.comin tarjoama yhteensopivuustesti, jonka avulla on mahdollista löytää yhteensopivia, samanhenkisiä käyttäjiä. Affinityssä teet kuusivaiheisen yhteensopivuustestin, jonka jälkeen sinulle ehdotetaan muita käyttäjiä, jotka voisivat sopia sinulle. Käyttäjät jakavat samanhenkisiä arvoja, mielipiteitä ja elämänkatsomuksen. Affinity mahdollistaakin löytämään tuhansien ja taas tuhansien käyttäjien joukosta sellaisia, jotka voisivat sopia sinulle.

Shuffle

Affinityn lisäksi Shuffle on deittipalvelun oma ominaisuus, jolla käyttäjiä voidaan haravoida. Shuffle näyttää sinulle päivittäin 100 mahdollisesti sinua kiinnostavaa profiilia, joista voit karsia haluamiasi valitsemalla kyllä tai ei. Saat Shufflen kautta näkyviin toisesta käyttäjästä kuvan ja perustiedot, joiden pohjalta teet valinnat. Shuffle näyttää sinulle myös ketkä ovat tykänneet profiilistasi, sekä muistaa keistä itse olet tykännyt.

Profiilissa on erillinen osio mihin voi listata suosikkejaan pitämistään elokuvista, sarjoista, musiikista, ja kirjoista. Palvelu antaakin tehdä profiilista täsmällisen ja laajan. Näin sen mahdollisen oikean löytäminen on helpompaa. Yhteiset kiinnostuksen kohteet ja harrastukset mahdollistavat todennäköisemmin pidempään kestävän parisuhteen, kuin jos yhteisiä asioita ja arvoja ei olisi.

Halutessasi voit laittaa profiiliisi kysymyksiä, joihin haluaisit muiden sinkkujen vastaavan. Näitä kysymyksiä voit valita valmiista kysymysvaihtoehdoista, mutta voit myös keksiä aivan itse kysymyksiä. Kysymykset voivat olla vaikka ”Mikä on unelmiesi treffipaikka?”, ”Mikä on suosikkielokuvasi?” tai ”Pidätkö tenniksestä?”. Voit myös tallentaa toivomasi vastauksen näiden kysymysten yhteyteen, jotta muistat mitä vastausta alunperin ajattelit.

Kommunikointi deittipalvelussa

Yhteydenpito muiden käyttäjien kanssa on mahdollista viestitellen, chattaillen tai flirttaillen. Viestit ovat yksittäisiä, joihin toinen voi vastata nähdessään sen. Chattailu taas on reaaliaikaista viestittelyä, jolloin molempien on oltava paikalla. Sinun on myös mahdollista lähettää muille käyttäjille pyyntöjä nähdä heidän kuviaan.

Löytäessäsi kiinnostavan profiilin, on sinun mahdollista lisätä hänet suosikkeihin. Näin löydät hänen profiilinsa myös myöhemmin, jos et vielä halua tai uskalla aloittaa keskustelua.

Match.com:n haku on yhtiä deittipalveluiden parhaimmista. Palvelu mahdollistaa vapaan sanahaun, sekä voit monipuolisesti hakea monivalintakysymysten tai nimimerkkien perusteella. Useilla muilla palveluilla vapaa sanahaku ei ole mahdollista.

Match.com palvelun hinnasto

Voit liittyä Match.com sivustolle ilmaiseksi, jolloin voit katsella muiden käyttäjien profiileja, sekä lähettää heille flirttejä. Tämän lisäksi sinun on mahdollisuus käyttää Shufflea, lisätä muita suosikeiksi ja viestitellä sellaisten käyttäjien kanssa, jotka ovat hankkineet Premium-jäsenyyden. Muihin toimintoihin tarvitset Premium-jäsenyyden, jonka hinta on eittämättä korkea, mutta mitä pidemmän jakson valitset, sitä edullisemmaksi kuukausihinta muodostuu.

Match.com deitti hinnasto:

  1. 1kk tilaus 39,99€
  2. 3kk tilausjakso 59,97€ (19,99€/kk)
  3. 6kk tilausjakso 89,94€ (14,99€/kk)

Premium-jäsenyyden hinnat ovat kohtuullisia. Lisäksi on mahdollista ostaa erilaisia lisäpalveluita, joilla käytät palvelua paremmin ja tehokkaammin. Näitä vielä erillisiä lisäpalveluita ovat:

Plus-Lisäpalvelu:

Premium-Lisäpalvelu:

Boosteri-Lisäpalvelu

Maksutavat

Deittipalvelun maksullisen tilauksen voit maksaa seuraavilla maksutavoilla:
Maksullinen jäsenyys ja sen tilaus on automaattisesti uusiutuva ja jos perut tilauksen, pitää uusinta ottaa pois käytöstä asetusten kautta. Voit ottaa tilauksen uusiutumisen pois aikaisintaan 24 tunnin kuluttua maksusta tai viimeistään 48 tuntia ennen kuin tilaus olisi seuraavan kerran uusiutumassa.

Kokemukset Match.com -deittipalvelusta

Monilla ihmisillä on positiivisia match kokemuksia

Match.com on laajalla käyttäjämäärällään ja pitkäaikaisella, yli 20 vuoden, kokemuksellaan vakiinnuttanut paikkansa deittipalveluiden maailmassa. Palvelua on helppo käyttää ja osumia saa yleensä hyvin. Match.com sivustoa arvostetaan laajalti sen luotettavuuden ja toimivuuden ansiosta ja netistä löytyykin erittäin positiivisia match kokemuksia. Sivustoa on helppoa käyttää myös muualla maailmalla ja ulkomaalaisiin käyttäjiin on helppoa tutustua sivuston avulla.

Huonoina puolina voisi mainita joidenkin ominaisuuksien maksullisuuden. Myös hinta voi tuntua korkeahkolta, mutta deittipalveluiden joukossa se on kohtuullisesta päästä.

Sivusto on tehokas ja toimiva, mahdollistaen kaikenikäisten seuranhaun paikasta riippumatta. Suuren käyttäjämäärän ansiosta osumia on helppoa saada, joten deittipalvelua voi suositella niille, jotka todella haluavat löytää pidempiaikaisen ihmissuhteen.