E-Kontakti kokemuksia & arvostelu deittisivusta (2022)

Etsitkö elämänkumppania tai matkaseuraa seuraavalle lomamatkallesi? Kokeile siis ihmeessä E-Kontakti.fi deittipalvelua.

E-Kontakti on Suomen suosituin deittisivusto, jonka ansiosta tuhannet suomalaiset ovat löytäneet itselleen sopivan kumppanin.

Testasimme palvelun ja jaamme tällä sivulla E-Kontakti kokemuksia ja tietoja palvelun toiminnasta ja sen hinnoista.

» Kokeile E-Kontaktia ilmaiseksi! »

Sisällysluettelo

Mikä on E-Kontakti.fi?

E-Kontakti on vuonna 2009 perustettu täysin suomalainen deittipalvelu. Deittisivuston tavoitteena on tarjota luotettavaa ja turvallista seuranhakua sellaisille ihmisille, jotka ovat etsimässä pidempiaikaista kumppania tositarkoituksella. Palvelu on kasvattanut suosiotaan huomattavasti vuosi vuodelta ja tätä nykyä siellä on jo yli 350 000 sinkun profiilia.

Kotimaisen Alma Median omistama E-Kontakti mainostaa itseään lauseella ”Aitojen ihmisten kohtauspaikka”, jonka tarkoituksena on painottaa sivuston olevan todellista rakkautta etsiville. Lyhytaikaisia suhteita tarjoavat palvelut, kuten Tinder ja sen kaltaiset sivustot eivät siis lähtökohtaisesti ole sovelluksen kilpailijoita.

Palvelu on laadukkaasti moderoitu ylläpidon toimesta, eikä sieltä juuri löydy feikkiprofiileja. Palvelun ylläpidon tavoite onkin turvata käyttäjien turvallinen kohtaaminen pitäen palvelu luotettavana. Tästä deittisovellus on saanut paljon hyvää ja positiivista palautetta.

Ominaisuudet & toiminnot

 • Voit lähettää muille käyttäjille viestejä tai flirttailla
 • Pääset näkemään ketkä ovat vierailleet profiilissasi
 • Pystyt hakemaan erilaisilla kriteereillä muita käyttäjiä, mutta valitettavasti E-Kontakti ei tarjoa vapaata sanahakua
 • Saat lisättyä palveluun haluamiasi kuvia, sekä erilaisia kuva-albumeita
 • Saat lisättyä itsestäsi tietoa omaan profiiliisi erilaisten monivalintakysymysten avulla
 • Menemällä toisen profiiliin pääset näkemään milloin hän on viimeksi ollut paikalla
 • Pääset valitsemaan voivatko muut käyttäjät laittaa sinulle flirttejä tai viestejä

E-Kontakti.fi - kenelle se sopii?

Oletko jo tuloksetta selannut kaikki ilmaiset treffi- ja deittipalvelut, joita internet tarjoaa, mutta kuitenkaan tästä kaikesta huolimatta et ole löytänyt sitä oikeaa? Siinä tapauksessa E-Kontakti todennäköisesti sopii sinulle. Palvelun ainoa kriteeri käyttäjiä kohtaan on 18-vuoden ikäraja, joten voisi sanoa sen olevan suunnattu kirjaimellisesti kaikille aikuisille.

Palvelua ei siis ole suunnattu millekään ihmis-, tai ikäryhmälle vaan sinne todellakin voi rekisteröityä jokainen aikuinen. Palvelussa onkin paljon myös vanhempia, jo keski-ikäisiä käyttäjiä. E-Kontaktissa olevien käyttäjien keski-iän ollessa 45-54 vuotta, huomaa siellä todella olevan laidasta laitaan niin nuorempia, kuin vanhempia etsimässä todellista rakkautta.

E-kontakti on siis suunnattu ensisijaisesti oikeaa rakkautta, pidempiaikaista ihmissuhdetta etsiville, mutta sen avulla voit etsiä myös deittiseuraa tai ystäviä. Ainoastaan pelkän seksiseuran etsiminen on aivan kiellettyä palvelun säännöissä.

Näitä päämääriä tehostaaksesi voit määrittää omaan profiiliisi tiedon haluatko löytää ystäviä, harrastus-, tai matkaseuraa, romanssia vai onko haaveissa purjehtia avioliiton satamaan asti.

Rekisteröityminen E-Kontakti palveluun

E-Kontakti palveluun rekisteröityminen menee käytännössä normaalin kaavan mukaan ja sen suorittaminen on todella helppoa. Mikäli mielit hoitaa kaiken kertaheitolla, on hyvä täyttää rekisteröitymissivulla kaikki vaaditut, pakolliset, sekä vapaaehtoiset kentät heti rekisteröinnin yhteydessä.

Täytettyäsi kaikki vaaditut tiedot heti, saat jo alussa ehdotuksia sinulle sopivista kumppaniehdokkaista.

Jos kuitenkin haluat kertoa vain tarvittavat tiedot tai haluat saada profiilisi nopeasti valmiiksi, täytä vain pakolliset perustiedot, eli sukupuoli, syntymäaika, siviilisääty, äidinkieli, asuinmaa, maakunta ja kaupunki. Tämän lisäksi sinulta kysytään myös käytätkö alkoholia, sekä tupakoitko. Sinun tulee myös kertoa minkä sukupuolen edustajia olet etsimässä.

Sinun ei ole pakko ladata profiilikuvaa heti rekisteröitymisen yhteydessä. Suosittelemme kuitenkin lataamaan kuvan heti, sillä kuvattomat profiilit saavat huomattavasti vähemmän yhteydenottoja.

Kuvan voit ladata sivustolle esimerkiksi omasta Facebookista, koneelta tai puhelimesta, mutta tottakai voit ottaa aivan uuden kuvan esimerkiksi tietokoneesi web-kameralla tai älypuhelimellasi.

Täytettyäsi kaikki profiilin luomiseksi vaaditut tiedot, saat lopuksi tarkastettua sen nopeasti. Tässä kohtaa kannattaa miettiä haluatko jatkaa Plus -jäsenyydellä. Jos haluat tilata maksullisen jäsenyyden, se kannattaa tilata heti rekisteröityessä suurimman hyödyn saamiseksi.

Kun olet antanut kaikki pyydetyt tiedot, saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit vahvistaa profiilisi ja aloittaa deittailun palvelussa.

E-Kontaktin profiilit ja yksityisyys

E-Kontakti treffipalvelu on yksi Suomen suosituimmista ja suurimmista deittisivustoista. Palvelua käyttääkseen pitää siis olla vähintään 18-vuotias, mutta muuten palvelu on kaikille avoin. Deittisovelluksessa kuitenkin on eniten vähän päälle 40-vuotiaita käyttäjiä.

E-Kontaktissa, kuten suurimmassa osassa deittipalveluita on eniten miespuoleisia käyttäjiä. Palvelussa on noin kaksi miestä yhtä naispuoleista käyttäjää kohden.

Usein deittipalveluiden etusivulla esitellään käyttäjien kuvia, jotta potentiaalit käyttäjät voivat nähdä millaisia saaliita sieltä voi löytyä. E-Kontakti mahdollistaa tämän toiminnon estämisen profiilisi asetuksista. Et siis vahingossa joudu etusivulle, jos laitat tämän eston.

Kaikki toiminnot kannattaakin selata lävitse samalla, kun teet profiiliasi ja lataat profiilikuvasi. Kuitenkaan itse profiilisi ei missään tapauksessa näy tällä tavalla, vaan se näytetään ainoastaan muille jäsenille. Kuva-albumit voi myös rajata näkymään vain tietyille käyttäjille. Voit myös halutessasi tai tarvittaessa estää kokonaan sellaisia käyttäjiä, joilta et halua saada viestejä tai muuta huomiota.

Kuinka paljon E-Kontakti jäsenyys maksaa?

Jäsenyys E-Kontaktissa on edullinen ja aika samoissa hinnoissa muiden deittipalveluiden kanssa. Jäsenyys on sitä edullisempi, mitä pidemmän kauden haluat hankkia. Hinnat ovat tällä hetkellä tarkalleen:

 • Lyhyimmän, eli 2 viikon jäsenyyden hinta on 24,90€
 • Kuukauden pituinen jaksa maksaa 34,90€
 • 3kk pituisen jakson hinta on 59,90€ (19,97€/kk)
 • 6kk pituisen jakson hinta on 89,90€ (14,98€/kk)

Voit siis rekisteröityä palveluun ilmaiseksi ja alkuun se voikin olla hyvä juttu. Maksullinen versio kuitenkin tarjoaa sellaisia ominaisuuksia, joista todella on hyötyä sitä oikeaa etsiville. E-Kontakti onkin yksi parhaimmista deittipalveluista, joista kannattaa aloittaa sen oikean etsiminen. Vakavalla mielellä ollessa suosittelemme maksullista versiota käyttöösi.

Maksullisen jäsenyyden avulla voit katsoa muiden profiileja, sekä heidän kuviaan. Voit myös lisätä ja muokata omia kuviasi, jotka näkyvät muille käyttäjille. Pääset myös vastaanottamaan flirttejä muilta käyttäjiltä, sekä näkemään ketkä ovat käyneet katsomassa profiiliasi.

Kuinka Pluspaketti eroaa maksullisesta jäsenyydestä?

E-Kontaktin maksulliseen pakettiin kuuluvat mm:

 • Kaikki ilmaisen jäsenyyden toiminnot
 • Mahdollisuus vapaaseen viestittelyyn muiden kanssa

Pluspaketti tarjoaa tämän lisäksi:

 • Mahdollisuus katsoa muiden profiileja ilman, että he näkevät sinun käyneen heidän profiilissaan
 • Saat kaikille viesteillesi lukukuittaukset
 • Voit suodattaa sekä viestejä, että kävijöitä haluamallasi ikähaarukalla
 • Voit luoda jopa viisi eri albumia kuvillesi
 • Voit luoda 15 “parrasvaloviestiä” kuukauden aikana
 • Voit halutessasi käyttää “Match” -viestikonetta

Pakollista Pluspaketin hankkiminen ei ole, mutta paketti on varsin edullinen, vain 7 euroa kuukaudessa. Pluspaketti tuo käyttöön monien arvostamia lisäominaisuuksia ja edullisen hinnan ansiosta se voi olla kannattava hankinta.

Maksutavat

Deittisovellus tarjoaa todella kattavasti erilaisia maksutapoja, joten palvelun maksamisesta ei pitäisi muodostua ongelmaa kenellekään.

Maksamiseen voit käyttää näitä tapoja:

 • Verkkopankki (mikä tahansa suomalainen verkkopankki)
 • Pankki- tai luottokortti (VISA ja Mastercard)
 • Lasku (sähköinen lasku käy myös)
 • MobilePay
 • Klarna

E-Kontakti kokemukset

E-Kontaktista löytyy hyvin kattavasti erilaisia toimintoja sekä paljon muiden käyttäjien profiileja. E-Kontakti tarjoaakin paljon tekemistä ja katsottavaa.

E-Kontaktin sivujen mukaan heidän käyttäjistään 75% löytää lopulta itselleen seuraa. Jotta kokemukset E-Kontaktista jäävät mahdollisimman hyviksi, kannattaa omaan profiiliin panostaa.

Hyvä ja laadukas profiilikuva myös saa muut todennäköisemmin kiinnostumaan profiilistasi, joten siihen kannattaa panostaa.

E-Kontaktin etusivulla sinulle tulevat aina ensin näkyviin ”parrasvaloviestit”, hakukenttä, kuvia mahdollisista treffikumppaneista, sekä palvelun käyttäjien juuri lisäämiä kuvia. Tämän lisäksi näet tiedot siitä, ketkä ovat äskettäin kirjautuneet palveluun.

Etusivu on hyvin kattava ja sieltä näet mm. “parrasvaloviestit”, joka on maksullinen ominaisuus. Siinä saat kirjoittaa tekstikenttään haluamasi viestin, joka näkyy sellaiselle käyttäjäryhmälle, jonka ikähaarukan saat itse valita. Parrasvaloviestit ovat joko erikseen ostettavia lisäpalveluita, jolloin maksat niistä yksitellen tai voit hankkia Pluspaketin, johon näitä viestejä sisältyy jonkin verran.

Sivusto voi alkuun tuntua hieman hämmentävältä ja sekavalta, mutta sivuston ilmeeseen kyllä tottuu ajan kuluessa. E-Kontaktia on mahdollista käyttää sekä tietokoneella, että kännykällä.

Mobiiliversio on hyvä ja toimiva ja se toimii melkein jopa selainversiota paremmin.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan meidän E-Kontakti kokemukset olivat varsin positiiviset.

Deittipalvelun käyttö on vaivatonta ja siellä on paljon samanhenkisiä sinkkuja.

Mainittakoon, että jos olet juuri 20 vuotta täyttänyt ja haluat deittailla rennosti, ei E-Kontakti ole välttämättä se paras deittisovellus.

Mikäli olet jo vähän kokeneempi, sanotaanko noin yli 30-vuotias sinkku, ja etsit rakkautta tositarkoituksella tai aitoja ystäviä, kannattaa E-Kontakti laittaa kokeiluun.

Voimme lämpimästi suositella palvelua sinulle, joka etsit seuraa tositarkoituksella.

» Rekisteröidy E-Kontaktiin ja löydä seuraa tositarkoituksella »

Usein kysytyt kysymykset

Onko E-Kontakti suomalainen deittipalvelu?

Kyllä, kyseessä on 100% kotimainen deittipalvelu.

Kuinka paljon käyttäjiä E-kontakti-palvelussa on?

Deittipalvelulla on noin 350 000 käyttäjää, mutta sivuston käyttäjäkunta kasvaa koko ajan.

Kenelle deittisivusto on tarkoitettu?

E-Kontakti on tarkoitettu “tosirakkautta” etsiville sinkuille. 

Mitä ominaisuuksia ja toimintoja deittipalvelu tarjoaa?

E-kontakti tarjoaa paljon erilaisia toimintoja, joiden avulla voi olla yhteydessä muihin käyttäjiin, sekä sellaisia ominaisuuksia, jotka helpoittavat palvelun käyttöä.

Paljonko E-Kontakti maksaa?

E-kontakti on ilmainen, mutta palvelusta löytyy myös maksullinen versio, jolla on edullinen kuukausimaksu. Maksullinen jäsenyys avaa käyttöösi lukuisia eri toimintoja, jotka helpottavat palvelun käyttöä.

Minkä ikäisiä sinkkuja E-Kontakti.fi sivustolta löytyy?

E-Kontaktia käyttävät kaikenikäiset ihmiset aina 18-vuoden ikäisistä eläkeläisiin. Palveluun rekisteröityneiden käyttäjien keski-ikä on hieman ylitse 40 vuotta, joten aikuista seuraa löytyy taatusti!