HappyPancake Suomi (2022): Kokemuksia ilmaisesta seuranhakupalvelusta

Happypancake.fi-Logo

Koska treffipalveluiden määrä alkaa jo olemaan päätähuimaava, eikä aina voi olla varma siitä mikä treffipalvelu olisi itselle paras, autamme sinua löytämään sinulle sopivan deittipalvelun. Tänään vuorossa on HappyPancake, joka onkin yksi kaikkein suosituimmista treffipalveluista. 

Palvelu on perustettu alunperin Ruotsissa vuonna 2007 ja laajentanut aluettaan Suomeen vuonna 2013. Palvelu on ilmaisuutensa ansiosta hyvin suosittu. Ilmaisuuden vuoksi sivustolla on kuitenkin hyvin paljon erilaisia mainoksia, joka saattaa olla käyttäjien mielestä aika ajoin varsin ärsyttävää. 

Ketkä käyttävät HappyPancakea?

Happypancake on maksuton deittipalvelu

HappyPancaken käyttäjät ovat jakaantuneet suhteellisen tasaisesti isoihin kaupunkeihin, sekä myös vähän niiden laitamille, että joillekin pienemmille paikkakunnille. Tämän ansiosta sivustolta on helppoa löytää itseään kiinnostavia kumppaniehdokkaita. 

HappyPancaken suomenkielisessä versiossa tehdään kuukausittain jopa miljoona kirjautumista suomalaisten käyttäjien toimesta. HappyPancake onkin siis todella suosittu palvelu Suomessa, sillä kirjautumisten määrä on hyvin suuri väkilukuun suhteutettuna. 

Entä millainen on HappyPancaken käyttäjien ikäjakauma?

Voikin siis helposti sanoa käyttäjistä suurimman osan olevan juuri nuoria aikuisia, eli 26-35-vuotiaita. Heidän jälkeen suurin kohderyhmä on 36-45-vuotiaat, joten aikuiset ja nuoret aikuiset ovat hyvin edustettuina palvelussa. Heidän lisäksi käytännössä kaikki ikäluokat löytyvät palvelusta, mutta mitä vanhempia käyttäjiä etsitään, sitä pienempi on heidän käyttäjäkuntansa. 

Aiempaan poiketen aivan nuorempien käyttäjien määrä nousi vuodesta 2018 alkaen, sillä silloin sivusto koki muodonmuutoksen ja siitä tehtiin paljon modernimpi ja trendikkäämpi. Tämä uudistus kylläkin sai varsin runsaasti kritiikkiä, sillä deittisivu koettiin aiempaa sekavammaksi. Myös käyttäjät valittivat, ettei heidän mielestään muita käyttäjiä löydä aiempaan verrattuna yhtä helposti.

HappyPancaken käyttäjistä iso osa on mukana etsimässä pysyvämpää seuraa pidemmälle aikavälille, eikä HappyPancakea olekaan tarkoitettu ensisijaisesti vain yhden yön juttujen tai muiden lyhyiden suhteiden hakemiseen. Sivustoa markkinoidaankin juuri elämänkumppanin löytämiseksi.

Kuinka liityn HappyPancaken käyttäjäksi?

Kuten yleensä treffipalveluihin liityttäessä, siis joitain poikkeuksia lukuunottamatta, on HappyPancakeen liittyminen nopeaa ja helppoa, sekä todellakin aivan ilmaista!

Aloittaessasi rekisteröitymisen pääset etusivulta lomakkeelle, johon täytät kaikki tarvittavat tiedot aina alkaen omasta sukupuolestasi, syntymäajasta, ja kaupungista haettavan kumppanin sukupuoleen ja toivottuun ikään. Voit käyttää rekisteröitymiseen joko omaa puhelinnumeroasi, tai Facebook-tunnuksiasi. Vaikka käyttäisit kumpaa tahansa, voit silti esiintyä palvelussa itse keksimälläsi nimimerkillä, eikä oikeaa nimeäsi näytetä muille.

Tämän lisäksi keksit itsellesi käyttäjätunnuksen, sekä uniikin salasanan, joilla myöhemmin pääset uudelleen kirjautumaan palveluun. Koko prosessissa kestää vain hetkisen ja pääsetkin pian selailemaan muiden profiileja, sekä oikeasti viestittelemään muiden käyttäjien kanssa ilman maksullisten lisäpalveluiden ostamista.

Muista vielä vahvistaa rekisteröityminen sähköpostiin lähetetyn viestin kautta. Jos sinulla on kiire aloittaa muiden käyttäjien selailu, voit jättää erilaisten pienten yksityiskohtien ja ei ihan niin relevanttien tietojen täyttämisen myöhempään ajankohtaan, sillä ne eivät ole täysin pakollisia. 

Vaikka HappyPancake onkin ilmainen, on siellä moderaattorit, jotka pitävät erilaiset trollit ja häiriköt poissa. Ylläpito tarkastaa kaikki profiilit, joten käyttäjät saavat olla rauhallisin mielin ja käyttää palvelua ilman pelkoa jatkuvista kohtaamista feikkiprofiileja käyttävien trollaajien kanssa. Tottakai tämän lisäksi voit myös estää sellaisia käyttäjiä, joiden kanssa et halua olla tekemisissä.

Mitä ominaisuuksia HappyPancake tarjoaa?

HappyPancaken helppokäyttöinen sivusto tarjoaa kaikki tarvitsemasi toiminnot sekä tietokoneen selaimella, että mobiilisovelluksen kautta. Mobiiliversiossa tosin osa painikkeista on hieman eripaikoissa verrattuna selainversioon.

Selainversio voikin vähän takkuilla ja käyttäjien suodattimen kanssa kannattaa klikkailla valkeaa taustaa, jos suodattimen antamat tiedot eivät muuten meinaa päivittyä. Suodattimella voit siis etsiä ja rajata käyttäjiä sukupuolen, sekä iän perusteella. 

Tämän lisäksi pystyt rajaamaan muiden suodattimien avulla niitä henkilöitä, joita sinulle aktiivisesti näytetään. Esimerkiksi juuri asuinpaikkakunta on yksi iso suodatinperuste, jota kannattaa käyttää. Aktiivinen rajaaminen tuo helpommin ulottuvillesi sellaiset käyttäjät, jotka todennäköisemmin sopivat juuri sinulle.

Voit suodattamisen lisäksi hakea haluamasi ikäistä seuraa säätämällä ikähaarukkaa omasta profiilistasi. Kannattaa kuitenkin muistaa että tämä tieto näkyy muille käyttäjille, joten esimerkiksi jos olet jo eläkeiässä ja laitat hakuun alkaen täysi-ikäisistä aina heitä muutaman vuoden vanhempiin, saattaa tämä näyttäytyä ulospäin hieman huonolta. 

Match niminen ominaisuus tarjoaa mahdollisuuden kumppanin etsimiseen profiilien yhteensopivuuden avulla. Tämä yhteensopivuus ilmaistaan prosentteina ja sen ansiosta voit säästää aikaa löytämällä suoraan sinulle mahdollisesti sopivia kumppaneita.

Voit tykätä muiden profiileista tai vastavuoroisesti muut voivat tykätä sinun profiilistasi. Kuitenkaan sinun ei tarvitse miettiä mitä muut voisivat ajatella sinun tykättyä eri profiileista, sillä vain sinä ja itse tykkäyksen kohde näkevät tämän. Voit siis huoletta tykätä muiden profiileista, kun sitä haluat.

Tykkäämisen lisäksi voit lisätä muita käyttäjiä omiksi suosikeiksi. Suosikeiksi lisätyt käyttäjät eivät näe että heidät on lisätty listalle. Näin voit huoletta lisätä listalle kaikki sinua kiinnostavat käyttäjät, jotta esimerkiksi saat kerättyä rohkeutta aloittaaksesi keskutelun. Muiden profiileista näet myös oletko aiemmin ollut tekemisissä tämän käyttäjän kanssa tai esimerkiksi aiemmin vieraillut hänen sivuillaan.

Luo itsestäsi hyvä profiili HappyPancakeen

Omasta profiilista voi tehdä HappyPancaken palvelussa hyvin kattavan, jonka ansiosta muut näkevät millainen olet, tai oikeastaan millaisen kuvan itsestäsi haluat muille antaa. Kuitenkin kannattaa kertoa itsestä rehellisesti, sillä pidemmälle tutustuttaessa totuus yleensä tulee esille ennemmin tai myöhemmin.

Profiiliin voi lisätä tietoa itsestä kirjoittamalla tekstikenttään haluamiaan asioita. Oman, uniikin tekstin kirjoittamisen lisäksi tietoa itsestä voi lisätä myös erilaisten monivalintakysymysten avulla. Tällöin yksityiskohtaisempia tietoja voivat lisätä myös ne, joille kirjoittaminen ei ole täysin luontevaa.

Voit lisätä palveluun erilaisia kuvia, sekä tietoja itsestäsi. Saat esimerkiksi lisättyä tietoa siitä millaisia fyysisiä ominaisuuksia sinulla on, kuten pituutta ja painoa, sekä kuvailtua itseäsi tarkemmin. Näiden ominaisuuksien lisäksi pääset kertomaan esimerkiksi ammatistasi, koulutuksestasi, sekä harrastuksistasi. 

Näiden kaikkien tietojen ja eri yksityiskohtien lisäksi kannattaa muistaa se esittelyteksti itsestäsi. Esittelytekstin olisi syytä olla lyhyehkö, mutta silti ytimekkäästi ilmaistuna pitää sisällään tarpeelliset pääkohdat sinusta, persoonastasi ja mielenkiinnon kohteistasi. 

Kerrot profiilissasi tietenkin vain sitä mitä haluat, mutta muista pysyä totuudessa. Kannattaa kuvailla itseään mahdollisimman tarkasti, jotta muut tietäisivät millainen olet ja mahdollisesti kiinnostuisivat sinusta juuri tämän esittelytekstin perusteella.

Tämän esittelytekstin minimipituus on vähintään 200 merkkinen, eikä siinä saa siteerata esimerkiksi tunnettuja lauluja tai laittaa mukaan henkilökohtaisia asioita, kuten sähköpostiosoitteita, mutta muuten sinulla on vapaat kädet. Ylläpito tarkastaa tämän tekstin ennen sen virallista julkiseksi tuloa.

HappyPancake yksityisyys

Vaikka HappyPancake on täysin ilmainen käyttää, pyrkii se kuitenkin kohtalaisesti huolehtimaan käyttäjiensä yksityisyydestä. Esimerkiksi sellaiset ihmiset jotka eivät ole rekisteröityneet käyttämään palvelua, eivät voi tutkia käyttäjien profiileja, mutta rekisteröityneet taas puolestaan voivat nähdä kaikkien muiden profiilit.

Ei siis ole mahdollisuutta suodattaa pois sellaisia profiileja, joita et halua nähdä tai et voi suodattaa sellaisia profiileja, jollaisten et halua näkevän sinua. Voit tarvittaessa kuitenkin estää sellaiset henkilöt, jotka ovat häiriöksi, tai et muuten halua olla tekemisissä heidän kanssaan.

HappyPancake antaa myös lisätä kuvia, jotka ovat aivan yksityisiä. Sinun ei siis tarvitse näyttää kaikkia kuviasi kaikille, joten niiden lisääminen ilman tunnontuskia on helppoa. Kuvien tykkääminen ei myöskään näy muille käyttäjille, vaan ainoastaan kuvan omistajalle. Voit myös helposti käydä katsomassa ketkä ovat käyneet katsomassa sivujasi ja kuviasi.

Chat-ominaisuuden voi myös laittaa rajoitetusti pois, jolloinka voit itse tehdä valinnan ketkä voivat ottaa sinuun yhteyden, tehden itse aloitteen, eli käytännössä laittamalla itse ensimmäisen viestin.

Yksityisyydestä vielä kuitenkin sellainen maininta, että turvallisuuden vuoksi ylläpidolla on oikeus lukea käyttäjien välisiä yksityisviestejä, joten niiden joukossa ei kannata lähetellä mitään liian arkaluontoista.

Halutessasi sinulla on myös mahdollisuus asetusten kautta piilottaa profiilisi kokonaan. Profiilin piilottamisen jälkeen se ei enää näy muille, muttet myöskään itse pysty ottamaan yhteyttä muihin. Jos haluat poistaa profiilisi aivan kokonaan, tapahtuu se piilottamisen kautta, jolloin puolentoista vuoden, eli 18 kuukauden odotuksen jälkeen poistuu profiili automaattisesti.

HappyPancake Plussat ja Miinukset

Plussaa HappyPancake saa seuraavista asioista:
Miinusta HappyPancake taas saa seuraavista asioista:

Yhteenveto HappyPancakesta

HappyPancake on hyvin aktiivinen sivusto, jolla käy aktiivisesti satoja tuhansia suomalaisia kuukausittain. Erityisesti noin 25-vuotiaasta aina 45-vuotiaat suosivat palvelua, mutta nuorempia ja vähän iäkkäämpiäkin käyttäjiä löytyy palvelusta paljon.

HappyPancake on tarkoitettu tositarkoituksella seuraa etsiville, joten avoimesti seksiseuraa etsivät käyttäjät poistetaan palvelusta nopeasti. Runsaan käyttäjämäärän seasta löytyy varmasti jokaiselle omanlaista, toivottua seuraa. 

Usein kysytyt kysymykset

On. HappyPancake on 100% ilmainen palvelu, jonka ylläpito rahoitetaan täysin mainoksilla.
HappyPancaken käyttäjistä suurin osa sijoittuu 25-45 ikävuosien väliin.
Kyllä. HappyPancaken ylläpito tarkastaa kaikki profiilit, sekä uudet kuvat ja profiilien muokkaukset aina ennen niiden julkiseksi tuloa.
Kyllä. HappyPancake tarjoaa asiakaspalvelua sähköpostin välityksellä. Yhteystiedot asiakaspalveluun ovat helposti löydettävissä jokaisella sivulla, alareunan tietopalkissa.
Voit. Poistaminen tapahtuu piilottamalla tili asetusten kautta ja tili poistuu kokonaan palvelusta 18 kuukauden epäaktiivisuuden jälkeen.