Nettideittailu 2023 - Katso parhaat vinkit deitin löytämiseen netistä!

Mitkä ovat parhaimmat vinkit netissä deittailuun? Lyhyesti voisi sanoa niiden perustotuuksien, eli ”Älä usko kaikkea”, ”Ole liikkeellä avoimin mielin”, ”Kaikki ei ole sitä miltä näyttää” ja ”Jokaiselle on olemassa joku” olevan ne parhaimmat vinkit nettideittailuun.

Sen lisäksi kannattaa olla tarkkana sen kanssa mitä nettiin laittaa. Parhaimmillaan internet on hyvä apuväline, tuoden paljon hyvää mukanaan, ja siihen netin käytöllä kannattaakin tähdätä.

Tältä sivulta löydät parhaat nettideittailu vinkit ja faktat.

Sisällysluettelo

Nettideittailu mahdollistaa kaikenlaisen seuranhaun

Nettideittailun avulla on mahdollista luoda erilaisia ihmissuhteita aina kaverisuhteista parisuhteisiin. Monesti seuranhaku rinnastetaan suoraan parisuhteen etsimiseen, vaikka todellisuudessa seuranhaku käsittää hyvin paljon muutakin.

Ihmisten puheiden perusteella nettideittaillessa vastaan tulee enemmän seksiseuraa etsiviä, kuin kaveriseuraa etsiviä. Koska monet nettideittipalvelut mahdollistavat kaikenlaisen seuran etsimisen, mukaan mahtuu suuri määrä erilaisia ihmisiä, eivätkä kaikki ihmiset suinkaan hae samoja asioita.

Omat toiveet, halut ja tuntemukset onkin hyvä ilmaista valmiiksi jo heti alussa, jottei tule väärinkäsityksiä myöhemmin. Voi esimerkiksi olla niin, että tykkäämäsi ihminen etsii vain nopeaa seksiseuraa, kun sinä etsit vakavaa parisuhdetta.

Kun molemmilla on tiedossa mitä toinen etsii, on helpompaa jatkaa tutustumista tai lähteä erilleen.

Miksi kannattaa deittailla netissä?

Netti on tehnyt meidän arjesta huomattavasti helpompaa ja ei ole mitenkään harvinaista, että löytäisit sieltä itsellesi kumppanin.

Joitakin vuosia sitten tapasimme kumppanit lähinnä työpaikan tai kavereiden kautta, mutta nykyään on täysin normaalia että se elämän rakkaus löytyy treffipalstalta, deittisovelluksesta tai videopelin kautta. Nettideittailussa onkin monen mielestä parasta se, että toiseen tutustumisen voi aloittaa viestien ja puhelujen kautta netissä jo ennen ensitreffejä.

5 vinkkiä nettideittailussa menestymiseen

Nettideittailu on tullut jäädäkseen ja siihen pätee hieman eri lainalaisuudet kuin perinteiseen deittailuun. Kumppanin voi löytää mistä päin maata tai maailmaa tahansa ja yhteydenpito toisiin ihmisiin on helppoa netissä.

Näiden seuraavien vinkkien avulla menestyt nettideittailussa ja voit löytää rinnallesi elämäsi rakkauden:

1. Valitse tavoitteesi sopiva deittisovellus

Tärkeintä on ensin pohtia minkälaista seuraa olet etsimässä ja valita deittisovellus sen mukaan. Jokainen palveluista on hieman erilainen ja niiden käyttäjät ovat hakemassa seuraa eri lähtökohdista.

2. Täytä deittiprofiili huolella

Profiilin luominen saattaa tuntua turhauttavalta ja saatat jopa miettiä mitä merkitystä sillä loppupelissä on. Tinder profiilisi on kuitenkin ensivaikutelma minkä annat muille itsestäsi. Valitse siis itsestäsi edustava kuva, jota ei ole muokattu ja joka vastaa sitä miltä näytät juuri nyt.

Kun kirjoitat tietoja itsestäsi, älä lähde listaamaan ominaisuuksia, luonteenpiirteitä tai toiveita. Kerro omalla tyylillä itsestäsi rehellisesti, mutta kuitenkin deittisivustolle sopivalla tavalla.

3. Kirjoita mielenkiintoa herättävä aloitusviesti

Etkö saa vastauksia viesteihin? Jos olet päivittänyt profiilisi ja siitä huolimatta tuntuu, että et saa herätettyä tarpeeksi mielenkiintoa muissa, kannattaa kokeilla uutta tapaa aloittaa keskustelu ja etsiä uusia tapoja ilmaista itseä.

Alusta alkaen on hyvä luoda itsestä mukava ja positiivinen kuva. Jokainen haluaa löytää elämäänsä humoristisen ja iloisen kumppanin. Alussa kannattaakin jättää kaikki vakavuus ja negatiivisuus sivuun ja keskittyä hauskoihin asioihin elämässä. Jos mätsisi esimerkiksi harrastaa jotain erikoista tai hänellä on jotain hauskoja tapoja, voit aloittaa keskustelun niistä.

4. Järjestä nettideitit nopeasti

Ruudun tai puhelimen takana on helpompi luoda persoona, jota ei välttämättä ole edes olemassa. Deittaillessa tulee pitää kuitenkin mielessä, että toisessa päässä on on aito tunteva ihminen. Häntä pitää kohdella kohteliaasti ja ystävällisesti.

Jos tunnet vetoa tähän uuteen ihmiseen, kannattaa järjestää nettideitit nopeasti ja selvittää minkälainen hän on tosielämässä.

Tätä hetkeä ei kannata venyttää kovin pitkään, koska saatat saada ihmisestä täysin eri kuvan netissä kuin hän on oikeassa elämässä.

5. Tapaa kumppanisi tosielämässä

Kun olette tutustuneet toisiinne jonkin aikaa ja koet että teillä on paljon yhteistä, kannattaa järjestää ensitreffit nopeasti. Tämä on ainoa tapa selvittää vastaako muodostuneet mielikuvat omia odotuksia ja voiko suhteella olla tosielämässä mahdollisuuksia.

Ei ole syytä jäädä jahkailemaan ja odottamaan täydellistä hetkeä. Nettideittailussa rohkeus palkitaan!

Millaiset ihmiset harrastavat nettideittailua? 3 yleisintä ihmistyyppiä

Nettideittailun ihmeellisestä maailmasta löytyy ainakin kolme yleistä ihmistyyppiä. Alla kerromme sinulle nämä päätyypit, joiden alaluokkiin käytännössä kaikki nettideittailijat kuuluvat. Saatat tunnistaa myös itsesi yhdestä ryhmästä.

Yhden yön juttujen perässä olevat deittailijat

Seksin perässä olevat, yhden yön juttuja metsästävät treffailijat ovat iso osa kaikista nettideittailijoista.

Yksinkertaisesti he siis hakevat vain seksiä, eivätkä pidempiä ihmissuhteita. Tavoitteena on siis yleensä vain ilmestyä paikalle, harrastaa seksiä ja sen jälkeen poistua paikalta.

Yhden yön juttuja tai ”seksitreffejä” etsivät kaipaavat vain hetken läheisyyttä toisen ihmisen kanssa.

Seksiseuraa etsivät ovat yleensä suoria kertoessaan haluavansa seksiä tai yhden illan juttuja. Monesti nämä henkilöt kirjoittavatkin profiileissaan suoraan mitä ovat hakemassa. Osa ei kuitenkaan tuo sitä ilmi heti ja tämän vuoksi on mahdollista tulla pettymyksiä vastaan, jos toinen osapuoli olisikin halunnut tutustua enemmän.

Esimerkiksi profiiliteksti ja kuvat voivat paljastaa aikeet pelkästä hetken huuman etsimisestä. Hyvin yleinen ”Netflix ja chill?” -teksti kertoo melko suoraan, ettei haussa ole mitään sen vakavampaa.

Toinen paljastava tekijä on rohkeat ja paljastavat kuvat. Kuvien perusteella voi päätellä aika paljon siitä mitä toinen ihminen on hakemassa.

Vakituista parisuhdetta etsivät deittailijat

Suosituin deittailijatyyppi on pitkäaikaista parisuhdetta etsivät deittailijat, sillä parisuhde on oikeastaan koko deittimaailman perusta. Yleisesti pidempiaikaista parisuhdetta etsivät pyrkivät rakentamaan profiilistaan vakavamman.

Pelkkää seksiä etsivät usein jättää profiilinsa tyngäksi tai jopa tyhjäksi. Totta kai jokainen vakituista parisuhdetta etsiväkään ei välttämättä jaksa luoda kattavaa ja laadukasta profiilia.

Parisuhdetta etsivillä on kuitenkin toisaalta yleisesti myös aikomus ja halu pyrkiä tutustumaan muihin ihmisiin aidosti.

Tärkein pidempiaikaisen parisuhteen etsimisen merkeistä on sen kertominen aivan suoraan. Moni saattaa kertoa profiilissaan siitä, millaista kumppania on etsimässä.

Tämä onkin hyvä keino kertoa muille tietoja toiveistasi ja haluistasi, jotta turhilta yhteydenotoilta vältytään.

Jos haluat löytää seuraa tositarkoituksella, suosittelen käyttämään E-kontaktin tai Eliittikumppanin kaltaisia sovelluksia.

Itsetuntoaan pönkittävät ihmiset

Yksi isohko ryhmä deittipalveluissa on myös oman itsetunnon kohottajat. Heidän tavoitteenaan ei ole seurustella muiden kanssa, vaan he saavat sosiaalista tyydytystä siitä kun muut ihmiset pitävät heistä.

Aihetta on ihan tutkittukin ja heillä, kuten muillakin, aivojen ”palkintokeskus” aktivoituu ja antaa nautinnon tunnetta muiden tykätessä heistä. He siis lataavat käyttöönsä jonkin deittisovelluksen saadakseen sosiaalista tyydytystä.

Tällaiset ihmiset eivät välttämättä lopulta koskaan tapaa muita ihmisiä, vaan he jatkavat jutustelua kierrellen ja kaarrellen. He saattavat esimerkiksi keksiä tekosyitä sille, miksei tapaaminen onnistu.

Tätä ihmistyyppiä ei kuitenkaan kannata sekoittaa huijareihin tai ”catfisheihin”, sillä heidän tarkoituksenaan ei ole huijata muita.  Jos olet etsimässä pidempiaikaista kumppania, tai hetken huumaa, ei tämän ihmisryhmän edustajiin kuitenkaan kannata tuhlata aikaa.

4 mielenkiintoista faktaa nettideittailusta

Nettideittailu on suositumpaa kuin koskaan, ja miljoonat ihmiset ympäri maailmaa käyttävät deittisovelluksia tutustuakseen muihin sinkkuihin.
Trendin yleistyessä vanhentuneet käsitykset ja epätoivon leima eivät enää päde. Kumppanin löytäminen treffipalstalta ei ole enää häpeän aihe. Alla iskemme nettideittailun faktat tiskiin.

1. Nettideittailun suosio kasvaa vuonna 2022

Varmaan ei tule kenellekään yllätyksenä, että nettideittailun suosio on vuosien varrella vain jatkanut kasvamistaan. Maailmassa miljoonat ja miljoonat ihmiset hyödyntävät tänä päivänä nettiä parisuhteen etsimiseen.

Kun aiemmin kumppania etsittiin esimerkiksi baareista tai lehti-ilmoituksella, ovat internetin palvelut helpottaneet kumppanin etsimistä huomattavasti. Netti onkin nykyään se helpoin ja nopein tapa kumppanin löytämiseksi.

2. Deittipalveluiden käyttäjien demografiat

Nuoret aikuiset 18-vuotiaista aina 30-vuotiaisiin oleva käyttäjäryhmä edustaa suurinta osaa deittipalveluiden käyttäjistä.

Etenkin nuoret ovat omaksuneet deittisovellukset käyttöönsä. Sovellusten käyttäjämäärien kasvaminen on samaan aikaan tehnyt niistä koko ajan hyväksytympiä sekä kasvattanut niiden suosiota.

Nuorten aikuisten lisäksi 50-vuotiaat ja sitä vanhemmat käyttäjät ovat yksi nopeimmin kasvavista nettideittailun kohderyhmistä. Vanhemmat ikäpolvet ovat jo usein olleet parisuhteessa vähintään kerran, joten he ovat kokeneempia.

Ikä kuitenkin tuo sen verran haasteita, etteivät useimmat heistä jaksa enää lähteä rymyämään baareihin ja yökerhoihin yötä myöten, kun kerta helpompiakin tapoja seuranhakuun on olemassa.

Netissä myös paremmin toisilleen sopivat ihmiset löytävät toisensa todennäköisemmin, kun sovellukset ja palvelut suosittelevat potentiaalisia kumppaneita persoonallisuustestien ja aikaisempien valintojen perusteella.

3. Jopa joka kolmannella nettideittailijalla on kokematta oikeat treffit

Vaikka treffisivustoilla on paljon käyttäjiä, on heistä jopa kolmanneksella vielä kokematta ensimmäiset treffit. Treffien kokemattomuus voi johtua esimerkiksi nettideittailun vasta aloittamisesta, ujoudesta tai sitten siitä, ettei sopivaa kumppaniehdokasta ole vielä tullut vastaan.

Lukema on kuitenkin laskenut vuosien saatossa, sillä vielä vuosikymmen sitten melkein kaksi viidestä ei vielä ollut kokenut ensimmäisiä treffejään. Onneksi nykyään internetin ansiosta on helppoa tutustua muihin ihmisiin ja deittailukulttuuri on muuttunut ratkaisevasti.

Toisaalta myös “päiväkahviseuran” hakeminen on lisääntynyt valtavasti internetin tuoman helppouden takia.

4. Suomessa viidennes parisuhteista alkaa netin avulla

Nettideittipalveluiden kautta on nykyisistä parisuhteista saanut alkunsa noin joka viides. Tämä on varsin iso määrä, sillä miljoonat suomalaiset ovat parisuhteessa tälläkin hetkellä.

Netissä alkunsa saavien parisuhteiden määrä nousee myös jatkuvasti. Tämä kielii siitä, että nettideittailu on normalisoitumassa yhtenä deittailun muodoista.

Kuten yllä totesimmekin, yhä suurempi joukko nuorista ja myös vanhemmista ihmisistä käyttää erilaisia nettideittipalveluita. Tämä lisääntynyt käyttö on myös luonnollisesti nostanut netin kautta pariutuneiden ihmisten määrää.

Yhteenveto

Nettideittailun maailma on kasvava ja moninainen. Yhä suurempi osa ihmisistä etsii parisuhdetta internetin palveluiden kautta.

Jo nyt jopa joka viides parisuhde on saanut alkunsa netin deittipalveluiden kautta ja määrä on kasvanut tasaiseen tahtiin vuosien aikana.

Nettideittailussa tulee vastaan muutamia erilaisia ihmistyyppejä, joilla on tietynlaiset tavoitteet seuranhaussa. Näiden kategorioiden sisään mahtuu käytännössä kaikki ihmiset, jotka palveluissa pyörivät.

Erilaisia nettideittipalveluita on tänä päivänä varsin suuri määrä ja iso osa niistä on tarkoitettu tietynlaisille käyttäjäryhmille tai tiettyä tarkoitusta varten. Tänä päivänä netistä löytyy niin nuorille, iäkkäämmille kuin myös samaa sukupuolta oleville tarkoitettuja palveluita.

Tältä sivulta löydät varmasti sinulle parhaiten sopivimman palvelun, jonka avulla tutustut mitä mielenkiintoisimpiin ihmisiin!