Seksuaalinen haluttomuus – terapeutit auttavat saamaan seksielämäsi kuntoon

Seksuaaliterapeutit juttelevat seksistä työkseen, joten heidän vinkkinsä eivät ole tuulesta heitettyjä. Olemme siksi haastatelleet asiantuntijoita tätä artikkelia varten.

Seksuaalinen haluttomuus on vakava, mutta yleinen vaiva, joka vaivaa monia. Näiden ammattilaisvinkkien avulla pystyt sytyttämään seksihalusi uudelleen.

Näin sytytät seksihalusi uudelleen

Seksi ei ole rakettitiedettä, vaan lopulta kyse on hyvin simppeleistä asioista. Näillä vinkeillä seksiterapeutit opastavat asiakkaitaan seksielämän kiemuroissa.

1. Parempi rakkauselämä, parempaa seksiä

Psykologi ja psykoanalyytikko Jason Greenberg: ”Kun työskentelen parien kanssa, muistutan usein siitä, että mitä paremmin he ovat yhteydessä toisiinsa, sitä helpompaa seksielämäkin on. Usein unohdetaan, kuinka tärkeää on tuntea yhteys toiseen makuuhuoneen ulkopuolellakin ja miten voimakkaasti se vaikuttaa petipuuhiin.” Harrastamalla parempaa seksiä myös rakkauselämä voi siis paremmin.

2. Harrasta seksiä itseäsi varten

Parisuhdeterapeutti Jane Greer: “Kuvittele, että harrastat seksiä myös itseäsi varten, etkä vain puolisoasi varten. Naiset haluavat usein tyydyttää kumppaninsa tarpeet. Miten sinäkin saisit seksistä mahdollisimman paljon irti? Mitä sinun täytyisi tehdä, jotta tarpeesi seksin suhteen tulisivat huomioiduiksi ja seksistä tulisi tyydyttävä ja hyvä kokemus?”

3. Älä puhu suorittamisesta

Seksiterapeutti Ginger Bercaw: “Monen miehen haluttomuus voi johtua paineesta olla täydellinen seksihirmu, mikä rajoittaa heidän vapauttaan ja seksuaalista aloitteellisuuttaan. Kun puhutaan seksistä, kiellämme käyttämästä sanaa ’suoritus’. Näin estetään ahdistuminen, ja odotukset muuttuvat realistisemmiksi.”

4. Siivu seksiä rakkauden välissä

Sexpert.com -sivuston perustaja Ava Cadell: “Muistutan asiakkaitani todella usein siitä, että rakkaus on kuin sämpylän kuoret: niiden välissä tulisi olla siivu seksiä pari kertaa viikossa. Se voi olla esileikkiä, eroottista hierontaa, suuseksiä, romanttista seksiä tai pikapano.”

5. Merkkaa kalenteriin

Seksiterapeutti Karen Stewart: “Se ei ehkä ole romanttista, mutta jos viimeisestä seksikerrasta on jo hurahtanut aikaa, seksille täytyy tehdä aikataulu. Muuten päivät vain lipuvat ohi ja kumpikin odottaa, milloin toinen tekee aloitteen. Kun tästä puhutaan avoimesti, ahdistus katoaa ja torjutuksi tulemisen pelko häviää. Merkatkaa seksi kalentereihin niin kauan, että aloite seksiin syntyy luonnostaan eikä sitä tarvitse enää erikseen suunnitella.”

6. Jousta ennakkoluulottomasti

Seksiterapeutti Bill Bercraw: “Pareilla, joilla on hyvä seksielämä, on myös joustavat odotukset ja he ovat valmiita hyppäämään kokemuksesta toiseen. Kun antaa tarpeeksi tilaa erilaisille kokemuksille, paineet katoavat ja seksielämä vapautuu.”

7. Älä jämähdä tuttuun ja turvalliseen

Psykologi Ursula Ofman: “Uusien asioiden kokeileminen piristää seksielämää. Kun parit tuntevat toisensa hyvin, he noudattavat helposti aina samaa kaavaa. Se voi olla hienoa ja tuttua, tai sitten tylsää. Yleensä jokaisen suhteen alussa on ollut hieman kokeilua, riskinottoa ja rohkeampia yrityksiä. Vakiintuneissa parisuhteissa omien fantasioiden paljastaminen ja uuden yrittäminen on harvinaista.” Kannattaakin kokeilla erilaisia seksifantasioita halujen sytyttämiseen.

Mistä miehen haluttomuus voi johtua?

Miehen haluttomuuden takana voi olla useita syitä. Yksi yleisimmistä syistä miehen haluttomuuteen ovat suorituspaineet.
Monet miehet yhdistävät maskuliinisuutensa seksuaaliseen suorituskykyyn, mikä aiheuttaa heille valtavia paineita. Jos epäilet miehesi haluttomuuden johtuvan tästä, voit laskea miehesi paineita kertomalle hänelle, että hänen ei tarvitse olla petipuuhissa aina seksihirmu.

Se miksi mies ei halua seksiä voi toisaalta johtua myös täysin luonnollisista syistä, kuten testosteronin puutteesta. Jos uskot kumppanisi haluttomuuden takana olevan testosteronin puute, voit kehottaa häntä parantamaan elintapojaan tai hankkimaan lisäravinteita ongelman korjaamiseen.

Mistä naisen haluttomuus johtuu?

Monet pitkään yhdessä olleet pariskunnat tietävät jo, miten toinen saa orgasmin. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä tätä, ja valitettavan usein naisen haluttomuus johtuu juuri tästä. Vuosi toisensa jälkeen tyydyttämätöntä seksiä vähentää haluja kummasti.

Jos kärsit orgasmivaikeuksista, paneudu ensin kroppaasi ja hahmota, mikä sinut saa villiintymään. Sitten ota härkää sarvista ja ota asia puheeksi kumppanisi kanssa.

Jos huono seksi johtuu siitä, että miehesi ei tyydytä sinua riittävän hyvin, voit kehottaa häntä hankkimaan lisäravinteita mieskunnon parantamiseen. Jos miehesi on avoin, voit lähteä etsimaan seuraa deittisivustoilta kolmen kimppaan sytyttääksesi halut uudelleen eloon.

Toisaalta naisen haluttomuus ja seksuaalinen tyytymättömyys voi johtua myös naisen omista valinnoista.

Jos huomaat että sinulle on kertynyt ylimääräisiä kiloja ja dieettisi ei ole niin hyvä, kuin se voisi olla, voivat nämä asiat vaikuttaa myös haluttomuuteen naisena.