Moni löytää rakkauden lomamatkalla

Upea kaupunkiloma Lontoossa, historiallisia nähtävyyksiä Egyptissä, lämmön huumaa Gran Canarialla.. Monesti ihmiset voidaan jakaa eri kategorioihin lomamatkojensa perusteella. Ystävien kanssa jutellessa on selvää, että osa nauttii historiallisista nähtävyyksistä. Toiset puolestaan lähtisivät ehdottomasti makaamaan kuumalle rantahiekalle ja kolmas taas nauttisi ihanista pienistä kahviloista ja putiikeista kaupungin hälinän keskellä. Tämä on myös syy, miksi ihmiset löytävät yhteisiä kiinnostuksenkohteita lomareissuillaan.

Silloin kun sitä vähiten odottaa

Vaikka se voi tuntua ärsyttävältä kliseeltä, tulee rakkaus monesti silloin, kuin sitä vähiten odottaa. Näin monet sanovat ja tulevat sanomaan. Syy on siinä, että se on usein totta.

Yhä useampi suomalainen reissaaja kertoi varsinkin ennen koronapandemiaa löytäneensä kumppanin lomamatkallaan. Kun ihmiset rentoutuvat usein loman huumassa, avaavat he myös sydämensä ja sielunsa uusille tuttavuuksille, Arjen kiireen keskellä tukka putkella juostessa, eivät uudet tuttavuudet ole niin mielessä. Varsinkaan, jos ei ehdi käymään missään, jossa pystyisi tutustumaan uusiin ihmisiin.

Koska maailma on pieni paikka, löytävät suomalaiset myös yleensä toisensa mitä ihmeellisimmistä paikoista. On rakkaustarinoita pakettimatkoilta, reppureissaamisilta ja ihan vaan tavallisislta risteilyiltä. Monesti samanhenkiset ihmiset matkustavat luonnollisesti samoihin paikkoihin ja sempä vuoksi lomakohteista saattaa löytää yllättävän samanhenkisiä tuttavuuksia. Ja vaikkei suomalaisia olisi lähimaillakaan, voi uusi rakkaus säkenöidä myös paikallisen henkilön kanssa kesken museokierroksen. Eikö olekin jännittävää!

Annatko mahdollisuuden seikkailulle?

Jos uudesta lomakohteesta on hetki aikaa, kannattaa lomaa ehdottomasti harkita. Tai jos sama vanha lomakohde on tulossa syyslomalla, mikset lähtisi tutustumaan täysin uudelle alueelle tai muihin uusiin paikkoihin? Etsi uusia ruokapaikkoja, mene uuteen cocktail-baariin ja avaa mielesi uusille, sosiaalisille kontakteille! Vaikka ajatus tästä pelottaisi, mitä voit muka menettää? Anna mennä.

Jos lomamatka olisi harkinnassa, mutta raha ei ihan riitä tarpeeksi, saa myös luottoa tarvittaessa helposti matkaa varten. Vertaile nopeaa luottoa ja maksa takaisin pienemmissä erissä. Moni on ottanut pienen lainan toteuttaakseen unelmiaan. Vaikka matkalle ei lähtisi konkreettisesti uutta rakkautta etsimään, tekee loma silti todella hyvää meille jokaiselle. Irrottautuminen arjesta laskee verenpainetta, saa naurulihakset aktiiviseksi ja sen jälkeen mieli on levänneempi.

Tosielämän rakkaustarinoita

Jos olet jo luovuttanut rakkauden löytämisen suhteen, ehkä tosielämän tarinat rakastumisesta antavat sinulle uutta toivoa. Esimerkiksi Kodin Kuvalehti on jakanut lukijoidensa tarinoita rakastumisesta mitä yllättävimmissä tilanteissa. Rakkaus voi syttyä niin tanssilavoilla, junassa kuin bussissakin.

Yksi yleisimmistä tavoista tutustua uusiin ihmisiin on myös tuttavien, kuten ystävien kautta tutustuminen. Joskus saattaa joutua jopa “parittamisen” kohteeksi jos ystävät ovat huomanneet, mitä samankaltaisuuksia kahdessa eri henkilössä on. Jos siis olet ollut kauan neljän seinän sisällä ja et ole käynyt missään, niin avaa mielesi. Jos sinulla on lapsia, kysy heille hoitajaa tai palkkaa joku nuori pientä maksua vastaan. Kun annat pääsi välillä tuulettua niin on varmaa, että olet rentoutuneempi ihminen myös arjessasi.

Asetu siis rakkauden polulle ja mene lomalle, lenkille, kahvilaan, baariin tai mihin tahansa ja ole avoin elämälle. Tällöin myös elämä antaa vastaan asioita, joita et voi kuvitellakaan. Vaikka et menisi etsimään elämäsi kumppania, voit saada uusia ystäviä tai uusia näkökulmia. Jokaisen meistä tarina on omalla tavallaan tärkeä ja jokainen meistä elää omannäköistään elämää. 

Joskus on aika pysähtyä ja kuunnella sekä antaa toisten kuunnella. Se on yllättävän palkitsevaa –  ja johtaa parhaimmassa tapauksessa loppuelämän seikkailuun jonkun toisen kanssa. Anna siis rakkaudelle mahdollisuus ja lähde etsimään seuraa vaikka treffipalstoilta