Riittääkö rakkaus? Jotkut meistä haluavat uskoa sen, ja ehkä jotkut meistä ovat jopa sanoneet sen eri tuloluokkaan kuuluvalle kumppanille toivoen suhteen kestävän. Mutta toiset tietävät, että rakkaus ei riitä. Nämä kaverit ovat miettineet: “Et voi syödä rakkautta” tai “Mitä voin tehdä rakkaudella, kun olen nälkäinen?”
Saattaa kuulostaa pahalta, että rakkaus maksaa meille rahaa, että et voi ottaa pois taloudellisia asioita suhteiden suhteen. Olemme kasvaneet katsomalla elokuvia tai lukemalla tarinoita tai kuunnellessamme kappaleita siitä, kuinka rakkaus ylittää kaiken ja että tarvitsemme vain rakkautta.
Jotkut meistä eivät ole havainneet, että rakkauden etsiminen maksaa meille. Treffit maksavat rahaa, ja hieno illallinen antaa sinulle vähintään kolminumeroisen kokonaishinnan. Jopa matkustaminen tapaamaan maksaa sinulle – bensa, taksi, bussi ja niin edelleen. Monessa tapauksessa joustava luotto voi olla hyvä ratkaisu.
Eikä paine lompakossa kevene deittailu- tai seurusteluvaiheen jälkeen. Suunnitteletko naimisiin menoa? Saadaksesi unelmiesi häät, sinä ja kumppanisi saatatte velkaantua muiden parien tavoin. Naimisiin meneminen maksaa tänä päivän monesti jopa 10 000 euroa tai yli.
Nyt kun olemme todenneet, että raha on osa tätä asiaa nimeltä rakkaus, niin miten siihen tulisi suhtautua? No, tässä on muutamia asioita, jotka sinun tulee tehdä:
1. Älä painosta kumppaniasi kuluttamaan käsittämättömän kalliisiin asioihin, jos hän on rahafiksu ja säästäväinen kaveri. Vähintä, mitä voit tehdä, on maksaa puolet päivällistreffeistä, koska hänellä ja sinulla on vielä oman elämän kustannukset maksettavana.
2. Näe arvo “halvoissa” asioissa. Tiedä, että vaikka raha on tekijä kahden menestyvän (tai menestystä yrittävän) ihmisen välisessä suhteessa, se ei tee suhteesta rakkauden täyteistä. Mies, joka kuluttaa sinuun paljon, ei tarkoita, että hän rakastaa sinua loputtomasti. Siellä on pieniä eleitä, joista tunnistat todellisen herrasmiehen, kuten satunnaisen rakkauden osoittaminen tai satunnaiset inspiroivat kirjeet tavaroissasi.
3. Varo kaveria, joka kuluttaa enemmän kuin tienaa kuukaudessa. Tiedä, että tuo kulutustottumus ei ole hyvästä, eikä sen pitäisi miellyttää sinua, jos hän tuhlaa sinuun ilman rajoja. Pakonomaisilla kuluttajilla on “materialistisia arvoja”.
On sinun päätettävissäsi, haluatko olla se henkilö, joka auttaa häntä tuntemaan olonsa hyväksi tai pysymään erossa turhasta kuluttamisesta. Kunnollisena ihmisenä et varmastikaan haluaisi rohkaista sellaiseen käyttäytymiseen.
4. Sijoita rahaa. Jotta voit olla vakaa henkilö vakaassa suhteessa, sinun on laitettava oma omaisuutesi poikimaan. Kova työskentely ei nykyään riitä. Sinun on investoitava osakkeisiin ja kiinteistöihin, arvostamaan omaisuutta mieluummin kuin omaisuuden alenemiseen. Toivottavasti miehesi rakastaa itsenäistä naista.
Lopuksi
Raha ja rakkaus ovat asioita, joita ei voi koskaan kokonaan erottaa toisistaan. Raha on aina yhtenä osatekijänä elämässämme, ainakin niin kauan kuin elämme maailmassa, jossa asioita täytyy ostaa voidakseen niitä omistaa.
Raha ei kuitenkin saa määritellä rakkautta. Sama pätee myöskin toisin päin. Rakkaus ei voi olla rahan luoma illuusio, jonka ohi kaikki ajaa. Molempiin asioihin täytyy suhtautua terveellä järjellä ja fiksulla lähestymistavalla.
Monesti saadaan myös lukea uutisista, että rahojen avulla on tehty, vaikka millaisia petoksia rakkautta esittäen. Yleensä rahan ja rakkauden välinen suhde ei tulisikaan olla liian tiivis, sillä se yleensä kielii jotain ihmisen ajatusmaailmasta.
Kun taas pohditaan järjestystä, kumpi on tärkeämpi? Tähän vastaus on onneksi helppo ja yksinkertainen! Rakkaus on aina rahaa suurempi, mutta toisiaan poissulkevia ne eivät ole. Järkevä rahankäyttäjä voi olla myös suuri rakastaja!